Sharp LC-40FG5242E

Sharp sunt o firma japoneza de electrocasnice si electronice. Ei au pe piata romaneasca destul de multe aparate, dar totusi renumele lor nu este unul comparabil cu ceea ce stim despre Sony sau Panasonic, spre exemplu. In privinta televizoarelor ei se regasesc in top 10 la nivel mondial ca vanzari, deci o duc foarte bine, chiar daca nu capteaza atat de mult din interesul publicului roman. Sharp LC-40FG5242E (Vezi ce reduceri sunt disponibile) este un televizor care demonstreaza bine de ce se intampla asta dar si de ce firma ar merita mai mult. Pare paradoxal, dar sa vedem mai exact cum stau lucrurile cu televizorul.

Sharp LC-40FG5242E

Despre Sharp LC-40FG5242E

Diagonala lui Sharp LC-40FG5242E este una normala, potrivita pentru dormitor. Televizorul are un ecran de 102 cm, care desi e un pic mai mare decat cele de 80 cm, tot nu il recomanda pentru utilizarea in living (poate doar in situatia in care camera este foarte mica si in acest caz totul devine ok). Ca design sunt lucruri care se remarca si lucruri banale.

Sharp LC-40FG5242E
Televizor LED Smart Sharp, 102 cm, LC-40FG5242E, Full HD

Un aspect placut e rama subtire, aceasta oferind televizorului un aspect mai modern decat te-ar lasa pretul sa crezi. Stativul este clasic si putin deosebit, cu doua picioare practice, dar nu foarte estetice. Nici calitatea materialelor nu e iesita din comun. Pana la urma, aceste caracteristici sunt indicate si de pretul redus, deci nu trebuie sa imputam prea multe producatorilor.

Sharp LC-40FG5242E lateral

Rezolutie full HD

Cum pentru multi cumparatori rezolutia este unul dintre cele mai importante aspecte in legatura cu un televizor, cei de la Sharp au ales bine cand au decis sa pluseze un pic la acest capitol. Pentru un televizor ieftin este ok si o rezolutie HD, dar acesta este full HD. Bineinteles, diferenta nu este una enorma (asa cum e saltul la UHD), dar Sharp LC-40FG5242E o face sa para una importanta. Imaginea e excelenta data fiind rezolutia, si chiar continutul SD e ridicat de o functie upscaling bine implementata.

Contrastul e decent si culorile sunt suficient de vii pentru a oferi senzatia de calitate superioara. Pentru cei care cauta ceva modern acesta nu e un televizor potrivit, dar pentru cei cu un buget mai mic poate sa fie o alegere excelenta.

Ca sunet, televizorul nu impresioneaza deloc, cel mai flatant lucru care se poate spune despre el fiind ca e potrivit pentru pret. In general insa modelele mici, printre care se regaseste si Sharp LC-40FG5242E nu vin cu difuzoare prea grozave, iar acesta, cu doua de cate 8 W, nu face nici el exceptie. Intr-o camera mica e acceptabil, dar daca vrei mai mult, trebuie sa investesti mai mult. Asta inseamna sa cumperi un sistem audio, ceea ce transforma tot pachetul in unul care nu mai e chiar atat de ieftin.

Sistemul smart e prezent si are functiile de baza

Cand ai pe mana un televizor ieftin nu ar trebui sa fii pretentios la ce sistem de operare are. In primul rand, acesta nu va beneficia de puterea de procesare necesara pentru a veni cu aplicatii foarte complexe. Iar daca le are, probabil ca se vor misca destul de incet. Asa ca Sharp LC-40FG5242E utilizeaza doar aplicatiile de baza, ca Netflix, Youtube sau Deezer si ofera posibilitati rapide de acces la acestea. Asa ca tot vei putea vedea filme, asculta muzica sau vedea clipuri si poze fara a supraincarca televizorul.

Ca porturi, televizorul le are pe cele clasice, intr-un numar suficient. Asadar, prin intermediul USB si HDMI poti sa iti conectezi stick-ul, laptop-ul consola de jocuri sau Blue Ray playerul pentru a imbogati si mai mult continutul pe care il vei vedea. Tot de aici poti face rost si de material full HD real (nu precum cel de la posturile tv) si atunci vei folosi televizorul la adevaratele sale posibilitati.

Concluzii

Sharp LC-40FG5242E este genul de televizor pe care il cumperi cand bugetul este mai mic sau cand nu vrei sa investesti prea mult intr-un al doilea televizor. Cu alte cuvinte, e un aparat de vreme rea aproape perfect. Nu e scump si are calitati de luat in considerare. Insa de aici vine si problema sa, prezentand caracteristici decente, dar nimic iesit din comun. Alte televizoare, mai ales cele ale granzilor LG, Samsung si Sony vin cu macar o caracteristica speciala, chiar si cele ieftine. Acesta este insa doar corect. Daca nu brandul conteaza pentru tine, e recomandat la fel de mult ca oricare altul, pentru ca nu prezinta niciun minus fata de celelalte televizoare mai mici si mai ieftine de pe piata.

8 Total Score
Sharp LC-40FG5242E, un televizor decent cu un pret pe masura

Cu o diagonala ideala pentru o sufragerie de apartament, cu functii moderne si tehnologie Smart, televizorul Sharp LC-40FG5242E este disponibil la un pret foarte accesibil

PROS
  • Pretul scazut
  • Rezolutia full HD
  • Are functii smart
CONS
  • Nu vine cu nimic special
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply