LG 49UH6107

Cu un design clasic, fara a excela in aceasta privinta, televizorul LG 49UH6107 ofera imagini clare si culori vibrante, pe o diagonala a ecranului generoasa si la o rezolutie adecvata gamei sale. Dincolo de aceasta, modelul celor de la LG vine cu un pret special, in care beneficiezi de o multime de functii si de facilitati, pentru care va trebui sa scoti bani grei, in cazul in care doresti un dispozitiv mai performant, dar la aceleasi dimensiuni.

LG 49UH6107

Despre LG 49UH6107

Dispozitivul sta bine si la capitolul conectivitate, chiar daca beneficiaza de mai putine porturi si mufe fata de alte modele, mai evoluate. Astfel, pe acesta vom regasi atat porturi USB, cat si HDMI, pentru conectare directa la surse de stocare externe a datelor, precum si la alte dispozitive compatibile din apropiere. In schimb, televizorul ar mai avea de lucrat la capitolul contrast si perfectiunea nuantelor de negru, ceea ce ar putea aduce un plus la capitolul luminozitate si claritate a cadrelor.

Design usor retro

Din punct de vedere al designului, cei de la LG au facut unele compromisuri, pentru a se incadra probabil in pretul mai mult decat acesibil pentru un gadget de asemenea dimensiuni. Astfel, LG 49UH6107 a optat pentru o rama de culoare neagra, putin mai groasa, ceea ce aduce aminte de modelele ceva mai vechi ale producatorului sud-coreean. La dimensiuni de 1108 x 707 x 218 mm cu stand, modelul LG 49UH6107 nu poate fi considerat chiar un atlet, insa acesta beneficiaza de un aspect placut, pretabil pentru amplasarea pe perete sau pe orice corp de mobilier.

De asemenea, la nivelul suportului, LG a optat in acest caz pentru doua picioare laterale, de forma clasica, astfel incat dispozitivul sa benefcieze de stabilitate in orice conditii de lucru, fara grija ca acesta se va rasturna la orice vibratie sau trecere in viteza a copiilor pe langa el. Rama neagra nu este obturata de alte elemente in afara de sigla LG, amplasata la mijlocul bazei, in vreme ce restul mufelor si porturilor le vom regasi pe partea din spate. Aici, vom gasi:

 • Conexiune la retea si Wi-Fi Integrat
 • Slot pentru cartela digitala
 • Iesire audio digitala
 • Un port USB
 • 3 porturi HDMI
 • Mufa jack pentru casti audio

Din punct de vedere al performantelor, trebuie spus ca LG 49UH6107 ofera imagini vibrante si clare, la rezolutie Ultra HD / 4K, pe 3840 x 2160 pixeli. De asemenea, ecranul generos, de 123 cm are un format devenit deja clasic, de 19:9, astfel incat vizionarea unui film ori a emisiunilor preferate reprezinta o adevarata desfatare. Avand in vedere optiunile sale smart, televizorul poate fi folosit cu succes si pe post de monitor, in conditiile in are putem usor partaja fisierele dorite de pe diverse unitati de stocare externe, dar si de pe dispozitivele compatibile din apropiere, precum laptop, telefon sau tableta.

HDR Pro, pentru un plus de luminozitate

LG 49UH6107 dispune de tehnologia HDR Pro, cu ajutorul careia putem ajusta luminozitatea ecranului, dand un plus de detaliu obiectelor afisate. Imaginile vor deveni astfel mai clare si mai bine definite, pentru un plus de realism. De asemenea, dispozitivul beneficiaza de un reglaj al culorilor optim, astfel incat sa ne bucuram de cea mai intensa experienta TV. Acest lucru este posibil cu ajutorul tehnologiei 3D Color Mapping, prin care culorile vor fi redate intr-un spectru cat mai apropiat de cel natural.

Prin urmare, culorile vor fi mai clare si mai bine definite, in vreme ce distorsiunile vor fi aproape inexistente, fiind reduse la minimum. Daca dorim a beneficiem de performanta, dar in acelasi timp sa fim si prietenosi cu mediul inconjurator, atunci LG 49UH6107 vine cu facilitati la nivelul intensitatii luminozitatii, pentru ca tu sa ai parte de aceeasi calitate a imaginii, dar cu un consum de energie optim, mai redus decat in mod normal. Acest lucru este posibil datorita tehnologiei avansate de tip LED, prin care luminozitatea vine direct din spatele ecranului, aceasta putand fi reglata in functie de necesitati.

Sunet acceptabil

Televizorul LG 49UH6107 sta relativ bine si la nivelul sunetului, acesta fiind redat in regim stereo, prin intermediul a doua boxe de cate 10 W fiecare. Unii ar spune ca este cam putin pentru o asemenea dimensiune a ecranului, insa acesta ofera o calitate destul de buna, cu efect de surround, asemanator sistemelor de tip Home Cinema.

Cat priveste sistemul de operare, acesta este de tip webOS 2.0, care se comporta insa destul de bine, cu o interfata prietenoasa si intuitiva. Iar daca la acesta mai adaugam si functia Magic Remote, pe care o putem instala direct pe smartphone, atunci putem spune ca LG 49UH6107 se comporta ca un adevarat gadget smart, la un pret mai mult decat accesibil.

8 Total Score
Televizor LED Smart LG, 123 cm, 49UH6107, 4K Ultra HD

LG 49UH6107, un televizor cu multe calitati, bine realizat si acum cu un pret de exceptie

PROS
 • sistem de operare usor de accesat
 • unghi bun de vizualizare, chiar la luminozitate exterioara puternica
 • diagonala
 • pret accesibil
CONS
 • Design usor demodat
 • Rame groase
 • Sunet sub alte dispozitive
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply