Panasonic TX-55EX600E

Panasonic au cateva serii cu adevarat premium, dar, ca orice producator serios de televizoare, au si modele normale, pentru toate buzunarele, cat si unele dedicate celor care isi doresc o valoare intermediara, mai inalta decat una a unui televizor standard, dar pe care sa nu o obtina la un pret foarte piperat. Iar acest lucru este foarte bun, pentru ca diversifica extrem de mult oferta. Panasonic TX-55EX600E (vezi oferta de acum) face parte dintr-o serie la pret mediu, cu multe dotari premium, dar care lasa si unele portite pentru ca firma sa practice o politica de preturi acceptabila si accesibila pentru un public ceva mai larg.

despre Panasonic TX-55EX600E pareri

Despre Panasonic TX-55EX600E

Seria este una variata, cu modele care incep de la 101 cm si merg pana la 164 cm. Asadar, ele isi pot gasi locul in orice camera, ba chiar unele sunt potrivite mai mult pentru spatii publice decat pentru un apartament normal. Panasonic TX-55EX600E nu ajunge chiar la acest nivel, ramanand un model casnic, dar unul dintre cele mai mari.

Panasonic TX-55EX600E
Televizor LED Smart Panasonic, 139 cm, TX-55EX600E, 4K Ultra HD

Diagonala este de 139 cm (vezi si modelul de 123 cm), asa ca ai nevoie sa il montezi in living pentru a-i oferi spatiul necesar sa straluceasca. Bineinteles, un televizor modern nu trebuie sa fie doar mare, ci si sa arate intr-un mod care sa il recomande de la sine. Iar Panasonic TX-55EX600E isi face treaba si aici.

Panasonic TX-55EX600E review

Rama lui subtire si mai ales carcasa care se bucura de aceeasi caracteristica il inscriu cu succes in randul televizoarelor premium din punctul de vedere al designului. Piesa de rezistenta este insa stativul mobil, cu doua picioare, perfect pentru un aparat destul de mare.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Imaginea a primit suficienta atentie pentru a crea un impact placut

Cu cat un televizor este mai mare, cu atat acesta devine mai potrivit pentru a reda imagini la o calitate mai inalta. Tocmai de aceea rezolutia 4K apare preponderent la modelele de peste 100 cm. Si la 139 cm, Panasonic TX-55EX600E era candidatul perfect pentru o astfel de functie. In plus, modelul este unul care reda si HDR, ceea ce inseamna ca, pe langa rezolutia spectaculoasa, mai beneficiaza si de culori mai vii si un contrast mai bun.

Bineinteles ca are si limitele sale, intrucat nu vorbim despre un televizor extrem de scump. In primul rand, ecranul (sau, mai curand, tehnologia din spatele acestuia) nu ii permite sa afiseze un contrast maxim intre zonele foarte luminoase si cele foarte intunecate. De asemenea, exista televizoare cu niste culori si mai clare si vibrante. Dar acestea sunt niste reprosuri minore, intrucat, per ansamblu, calitatea imaginii este una peste medie si foarte potrivita in raport cu pretul de achizitie.

Analizand un model ceva mai mic, tot din aceasta serie, spuneam ca, din punct de vedere sonor, nu se poate reprosa nimic. Dar pentru Panasonic TX-55EX600E gasim si o hiba. Pentru diagonala lui, cele doua difuzoare de 10 W sunt putin cam slabe. Din nou, aceasta problema se rezolva rapid cu un sistem audio, dar totusi presupune o investitie in plus.

Sistemul smart ofera toate calitatile la care te asteptai

Varietatea este una dintre principalele calitati ale unui televizor modern si Panasonic TX-55EX600E ofera posibilitati diferite. Nu doar ca setarile iti permit sa vezi filme, sport sau emisiuni tv la o calitate diferita, perfecta pentru fiecare (prin modurile diferite de vizionare), dar sistemul smart iti ofera si acces la o varietate de programe.

Sistemul de operare My home screen 2.0 nu este cel mai avansat cu putinta, dar se misca repede si are multe aplicatii. Daca esti fanul filmelor, prin intermediul Netflix sau chiar YouTube, poti vedea continut 4K fara probleme. De asemenea, te poti juca, poti comunica si poti asculta muzica, printre multe altele. Pentru si mai multa diversitate, poti folosi un stick, un DVD player sau o consola, iar televizorul iti pune la dispozitie suficient de multe porturi pentru asta.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Panasonic TX-55EX600E reuseste sa convinga si probabil sa se impuna pe o piata care pare sa fie dominata de celelalte trei mari firme din Asia. In acelasi timp, vorbim despre al patrulea cel mai puternic constructor de televizoare la nivel mondial, deci era normal sa fie asa. Raportul calitate pret excelent este doar unul dintre punctele tari ale acestui televizor. Asa ca el merita sa fie cumparat, fiind un pachet complet, la pretul potrivit, mai ales pentru piata de la noi, unde un televizor cu adevarat premium e greu de cumparat.

8.5 Total Score
Panasonic TX-55EX600E, exponentul unei serii de mare calitate

Panasonic TX-55EX600E are toate caracteristicile comune seriei din care face parte si nu e rau deloc. Smart, rezolutie 4K si pret acceptabil.

PROS
  • Raport calitate pret foarte bun
  • Rezolutie 4K si HDR
  • Design interesant
CONS
  • Sunetul putin cam slab