Horizon 43HL9710U

Horizon continua sa vina cu niste modele care ne demonstreaza ca brandul doreste sa se indrepte intr-o noua directie, cea a televizoarelor de clasa medie si, cine stie, poate ca in viitor vor ajunge sa incerce sa vina si cu niste aparate cu adevarat premium. Pana atunci, insa, cred ca este bine sa ne multumin cu oferta actuala, mai ales cand ea contine destul de multe televizoare bune, situate peste medie in ceea ce priveste nivelul de calitate. Asadar, recomandarile pot fi numeroase, dar, cand vine vorba desre modelele cu o diagonala mai mica, una dintre ele ramane Horizon 43HL9710U (vezi pretul de AZI), un televizor care nu dezamageste din niciun punct de vedere.

Horizon 43HL9710U

Despre Horizon 43HL9710U

Asa cum spuneam, acest model este unul ceva mai mic. Nu ar trebui insa sa credeti ca este ceva destinat bucatariei, ba chiar dimpotriva. Horizon 43HL9710U are o diagonala de 109 cm (vezi aici si modelul de 123 cm), fiind unul dintre cele mai mari modele potrivite pentru dormitor. El ar putea sa isi gaseasca locul si in living, dar va sta bine cu adevarat acolo doar daca vorbim despre o camera mica, asa cum sunt cele din garsoniere.

Horizon 43HL9710U
Televizor LED Smart Horizon, 109 cm, 43HL9710U, 4K Ultra HD

Dar daca in privinta diagonalei nu prea ai cum sa fii impresionat (desi trebuie sa recunoastem ca nu este rea deloc), designul se prezinta complet diferit. Televizorul arata foarte bine, ceea ce indica nivelul de munca depus de producatori.

Horizon 43HL9710U review

Rama este foarte subtire, iar stativul, desi poate sa para un pic instabil, isi face foarte bine treaba. Privit din fata, Horizon 43HL9710U poate sa faca in bune conditii concurenta oricarui model premium. Din spate, lucrurile se schimba un pic, neavand o carcasa chiar atat de subtire, dar, pana la urma, conteaza cum arata in camera, pentru ca nimeni nu se uita la spatele unui televizor.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

In ceea ce priveste calitatea imaginii, Horizon 43HL9710U sta bine, desi se putea si mai bine. De remarcat este rezolutia 4K UHD, marca unui televizor care vrea cu adevarat sa impresioneze. Datorita acestei tehnologii, toate imaginile vor fi mai clare, indiferent daca sunt sau nu native 4K.

Pe de-o parte, daca ai acces la astfel de transmisiuni (despre asta un pic mai tarziu) vei vedea cu adevarat de ce e in stare televizorul. De cealalata parte, si daca vezi continut SD sau HD, el tot va ajunge sa arate mai bine. Este adevarat ca modelului ii lipseste un sistem HDR bine pus la punct, dar nu cred ca toate persoanele care cauta un televizor de calitate medie vor avea cu adevarat pretentii si la asa ceva. Chiar si asa, culorile sunt suficient de vii, iar contrastul este decent. De asemenea, imaginile in miscare arata cum trebuie datorita unei functii Clear Motion.

Sunetul este si el cam la acelasi nivel. Horizon 43HL9710U utilizeaza doua difuzoare de cate 10 W fiecare. Daca diagonala era una mai mare, as fi spus ca redarea era cam slaba, dar pentru un dormitor este exact ceea ce trebuie. Televizorul e ok si are destule functii utile, astfel incat experienta sa fie una placuta chiar si fara a utiliza un sistem de sunet. In acelasi timp, daca vrei unul, nu exista niciun motiv care sa te poata opri sa nu il utilizezi.

Un sistem smart care adauga complexitate

Este clar ca nu poti sa te lupti cu brandurile mari fara sa vii cu un sistem smart decent. Si Horizon 43HL9710U are unul creat chiar de ei, lucru care de aceasta data nu se termina rau deloc. Sistemul lor este perfect responsiv, are multe aplicatii si e simplu de utilizat.

Nu se compara el chiar cu webOS, dar nu este inferior lui Android TV. Asa ca ai acces la Netflix sau Amazon, la browser si la muzica online, ceea ce adauga o noua dimensiune acestui televizor. In final, e clar ca poti vedea si filme din surse externe, te poti juca si calitatea imaginii recomanda acest lucru.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Horizon 43HL9710U nu e un televizor rau deloc. Are cateva aspecte in care este total comparabil cu ceea ce ofera marile branduri (design, ecran, sunet si sistem de operare). Imaginea este un pic mai slaba, dar si pretul este mai mic. Daca il gasesti si la reducere, acesta poate sa devina cu atat mai atractiv. Si nici nu ar trebui sa te gandesti prea mult ca nu e de firma. Avantajele si garantia sunt la fel pentru toate aparatele si nu conteaza numele, ci calitatea efectiva cu care este construit.

8.5 Total Score
Horizon 43HL9710U, un televizor care nu dezamageste din niciun punct de vedere

Un televizor nu foarte mare, dar cu imagini frumoase, culori vibrante si rezolutie 4K, Horizon 43HL9710U este acum disponibil la un pret decent

PROS
  • Perfect pentru dormitor
  • Raport calitate pret bun
  • Are rezolutie 4K
  • Sistemul smart
CONS
  • Imaginea putea fi ceva mai buna
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply