Sony Bravia 65XD7505

Cand iti cumperi un televizor mare apar numeroase avantaje, dar si cateva dezavantaje. In acelasi timp, producatorii incearca sa le minimizeze pe cele din urma, lansand o serie de modele cat mai competente, de o evidenta calitate premium. Sony Bravia 65XD7505  (acum in oferta) este unul dintre aceste televizoare, aflandu-se printre cele care pot sa fie folosite si acasa, dar la fel de bine stau si intr-un loc public. Investitia este si ea una mai mare, dar nici pe departe comparabila cu cea pentru cele mai scumpe televizoare de pe piata.

Despre Sony Bravia 65XD7505

Sony Bravia 65XD7505 este un televizor cu o diagonala destul de impresionanta. Are 164 cm si astfel este un pic mai mare decat dublul unui model de 80 cm, cel atat de bun pentru dormitoare. Asadar, va puteti imagina ca veti avea o bestie care va ocupa mult spatiu si care va avea nevoie de o distanta de vizionare rezonabila, pentru a-i aprecia calitatile. In acelasi timp, nu este cel mai mare televizor posibil, pe piata existand si unele de 200 cm. Dar acesta este mai bine proportionat si spre deosebire de celelalte, poate sa fie folosit si acasa, in conditiile in care ai o camera mare (dar la fel de bine va arata si intr-un bar). Rama lui e destul de subtire si chiar daca in spate nu e atat de “suplu”, tot va arata bine pe suport sau in perete. Si daca tot vorbim despre suport, acesta arata destul de sensibil, e subtire, dar forma lui ii ofera un echilibru foarte bun.

Sony Bravia 65XD7505

Sony Bravia 65XD7505 ofera o experienta de vizionare cu tot ce trebuie

In primul rand, Sony Bravia 65XD7505, datorita dimensiunilor sale, are un unghi de vizionare excelent. Oriunde te-ai afla in fata lui, imaginea isi va pastra calitatea, ceea ce nu se intampla cu orice televizor. Bineinteles, la toate acestea contribuie si rezolutia UHD, dar si functia HDR. In momentul lansarii televizorului, aceasta lasa un pic de dorit, dar in urma unui update de soft, s-a trecut la HDR 10, ceea ce inseamna o calitate mult mai buna a imaginii.

Sony 65XD7505
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 164 cm, 65XD7505, 4K Ultra HD

De asemenea, functii de upscale aduc o imagine rafinata si atunci cand ca rezolutia nativa e SD sau un simplu HD. Bineinteles, nu totul e lapte si miere, pentru ca sunt si momente in care televizorul nu mai straluceste. Unul dintre acestea este atunci cand in camera e intuneric. Daca pe lumina totul se vede bine, absenta functiei micro-diming si un nivel de negru nu foarte intens creaza niste imagini care lasa de dorit. Nu e nimic din ce ar putea sa strice complet experienta, dar se cunoaste.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Sunetul este, asa cum e de asteptat in cazul unui televizor atat de mare, destul de slab. Din nou, Sony Bravia 65XD7505 ofera o experienta acceptabila, dar acesta ramane insa cel mai slab punct al sau. In primul rand, producatorii l-au dotat cu doua difuzoare de doar 10 W, ceea ce e putin ca putere. Si cand stai sa te gandesti ca sunetul trebuie sa acopere niste camere mari, poate chiar aglomerate, este clar ca pentru a scoate maximul de la el vei avea nevoie de un sistem sonor bun (chiar si pentru acasa).

Sistem smart competent

Fara a veni cu ceva iesit din comun, Sony Bravia 65XD7505 profita la maxim de unul dintre cele mai responsive sisteme smart de pe piata. Android, in varianta 6.1, are numeroase aplicatii si se misca destul de rapid. E intuitiv de folosit, dar acest lucru nu se va intampla datorita telecomenzii. Ea este una simpla si pentru un control precis e bine sa apelati la ajutorul unui mouse si a unei tastaturi.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Pentru conexiunea la retea, Sony Bravia 65XD7505 foloseste Wi Fi-ul, dar are si intrare LAN. De asemenea, are si patru porturi HDMI si trei USB, deci iti ofera oportunitati variate pentru a te bucura de continut e calitate, de la filme la jocuri.

Concluzii

Sony Bravia 65XD7505 este un televizor mare, de calitate premium. Dar cu toate acestea, nu este unul extrem de scump. Desi necesita o investitie destul de serioasa, nici nu se compara cu alte modele, chiar ale firmei, care te costa cat o masina la mana a doua. Asadar, merita sa investesti in el, mai ales atunci cand il cumperi pentru afacerea ta. Pana la urma, are cam toate calitatile necesare si daca il combini cu un sistem audio bun, atunci chiar iti va oferi o experienta deosebita.

9 Total Score
Sony Bravia 65XD7505, diagonala de 164 cm si calitate mult peste medie

Merita incercata aceasta "bestie" Smart cu diagonala de 164 cm, rezolutie Ultra HD, si functii care mai de care mai inovative.

PROS
  • Diagonala mare si pretul totusi acceptabil
  • Functia HDR 10
  • Suport stabil
CONS
  • Sunetul slab
  • Imaginea pe intuneric lasa de dorit