Sony Bravia 55XE8505

Sony a ramas putin in urma in privinta constructiei de tehnologii noi si de aceea modelele lor nu sunt asteptate cu atat de mult entuziasm precum cele de la LG sau Samsung. Totusi, nu putem spune ca japonezii nu vin cu televizoare senzationale, din toate categoriile de pret. Daca vrei un model mediu din toate punctele de vedere, acestia au o oferta variata, din care chiar ca poti alege ce ti se potriveste cel mai mult. Sony Bravia 55XE8505 (acum disponibil la reducere) este un astfel de televizor si are multe caracteristici care te pot impresiona.

Sony Bravia 55XE8505

Despre Sony Bravia 55XE8505

Atunci cand iti cauti un televizor e bine sa pornesti din start stiind in ce camera vrei sa il montezi. Daca il vrei pentru living, atunci diagonala e bine sa fie mai mare, pentru a te putea uita la el si de la o distanta mai generoasa.

Sony Bravia 55XE8505
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 138.8 cm, 55XE8505, 4K Ultra HD

Sony Bravia 55XE8505 este un model cu o diagonala generoasa

Sony Bravia 55XE8505 este perfect pentru asa ceva, avand o diagonala de 139 cm. Atunci cand am in fata un televizor mare, de cele mai multe ori consider ca el poate sa fie montat si acasa si in spatii publice. Cam asa sta situatia si cu acesta, desi in cazul lui cred ca e mai bun pentru locuinte. Diagonala e peste medie, dar nu e una imensa, ceea ce inseamna ca in living isi va gasi cel mai bine locul.

Sony Bravia 55XE8505 lateral

Ca imagine, Sony Bravia 55XE8505 sta foarte bine, lucru care era de asteptat. Televizorul nu foloseste un ecran OLED asa cum se intampla in cazul celor mai scumpe de la Sony (tehnologia e imprumutata de la LG), dar chiar si asa, rezolutia 4K, HDR-ul si iluminarea de tip triluminos isi fac treaba foarte bine. De asemenea, apare si un sistem de frame dimming, responsabil pentru controlul contrastului. Culorile sunt ok, ceea ce contribuie la calitatea generala a imaginii.

Vezi acum pret cu transport gratuit 

Asadar, daca vrei sa vezi filme 4k, televizorul este foarte potrivit pentru asta. Dar chiar si atunci cand rezolutia e inferioara (ajungand pana la SD), Sony Bravia 55XE8505 are o functie de upscale-ing bine implementata si aceasta il face sa afiseze imagini calitativ superioare celor native.

Sunetul e decent, desi cam slab pentru marimea lui Sony Bravia 55XE8505. Din punct de vedere calitativ nu este nimic in neregula cu el, dar cele doua difuzoare de 10 W isi fac treaba doar la un nivel acceptabil, nereusind sa treaca la unul premium. Pana la urma insa, nu trebuie sa iti cumperi un astfel de televizor asteptand sa iti ofere sunet ca la cinema. Pentru asta exista dispozitive audio separate si ele nu sunt chiar atat de scumpe.

Un sistem de operare cu scapari

Daca exista un aspect la care Sony inca nu a atins nivelul dorit, acela e sistemul de operare. Android, chiar si in ultima varianta, e ok, dar cam atat. Uneori se incarca greoi, nu arata chiar atat de bine pe cat o face Web OS si in general e mai alambicat. Partea buna e ca are foarte multe aplicatii, deci aspecte bune le compenseaza oarecum pe cele care mai lasa de dorit. Pana la urma insa, daca vrei sa vezi filme si clip-uri online, la cea mai inalta calitate, sistemul de operare iti permite asta fara prea mari probleme (uneori isi mai da restart, dar aici intervine si procesorul, care nu e cel mai puternic).

Apoi, tot pentru filme ramane valabila si varianta stick-ului (Sony Bravia 55XE8505 are doua intari USB) sau cea a unui Blue Ray Player (exista 4 intari HDMI). Asadar, ai la dispozitie tot felul de varianta de a vedea continut 4k, desi televiziunile de la noi nu sunt nici de departe pregatite sa emita la o astfel de calitate.

Concluzii

Sony Bravia 55XE8505 nu este televizorul perfect. Nici nu stiu daca este cel mai bun din clasa lui, desi se apropie clar de aceasta distinctie. Este un model mid-range si asta se cunoaste. Deci nu trebuie sa vrei calitate premium din toate punctele de vedere de la un model care costa de cel putin doua ori mai putin ca unul premium cu diagonala de 140 cm. Dar televizorul ramane foarte indicat pentru a fi utilizat acasa, atunci cand experienta ca la cinema nu e chiar dorinta ta cea mai mare. Asadar, calitatea exista (ce poti vrea mai mult decat 4K?) dar trebuie sa accepti si ca unele caracteristici nu sunt la acelasi nivel.

8 Total Score
Sony Bravia 55XE8505, televizor de diagonala mare la un pret acceptabil

Desi nu mai este un brand etalon, Sony scoate pe piata modele competitive la preturi accesibile. Sony Bravia 55XE8505 este un televizor care merita toata atentia

PROS
  • Diagonala destul de mare
  • Constructie solida
  • Caracteristici de imagine excelente
CONS
  • Sistemul de operare Android are scapari
  • Puterea de procesare isi arata uneori limitele
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply