Samsung 49Q7C

Samsung s-a aflat, pentru o scurta perioada de timp, intr-o pozitie noua pentru ei in ultimii ani. Odata cu aparitia tehnologiei OLED de la LG, televizoarele Samsung au inceput sa fie usor depasite in ceea ce priveste designul si posibilitatile oferite de imagine. Asa ca producatorul numarul unu la nivel mondial a fost nevoit sa vina pe piata cu ceva nou. Iar noutatea a fost tehnologia Quantum Dot sau QLED, adica o noua metoda de a ilumina ecranul LED. Aceasta aduce niste performante egale cu OLED, asa ca Samsung si-a egalat destul de rapid rivalii. Mai mult decat atat, ei au pastrat pe piata si televizoarele curbate (nu se stie pentru cat timp insa), iar pe o parte din ele le-au si dotat cu ecran QLED. Unul dintre ele este Samsung 49Q7C (vezi noul pret din promotie).

Samsung 49Q7C

Despre Samsung 49Q7C

Televizorul este unul premium, acest lucru fiind clar ca lumina zilei. Insa el are si cateva avantaje pe care nu toate modelele de mare calitate le detin. Cel mai important, Samsung 49Q7C este curbat si acest lucru aduce un stil vizual foarte elegant. Ok, poate ca din punct de vedere calitativ un ecran curbat nu vine cu cine stie ce in plus, dar in mod cert arata mai bine.

Samsung 49Q7C
Televizor QLED Curbat Smart Samsung, 123 cm, 49Q7C, 4K Ultra HD

Iar modelul de fata este si unul extrem de subtire datorita tehnologiei QLED utilzate. Rama este aproape inexistenta, partea din spate are doar cativa milimetri si astfel ecranul capata niste dimensiuni mai rar intalnite, chiar si printre modelele premium. Stativul este si el foarte elegant, dar cel mai bine televizorul va sta pe perete.

Samsung 49Q7C inclinat

In acelasi timp, televizorul are dimensiunile perfecte pentru a-si gasi usor locul cam in orice camera. La 123 cm (vezi si modelele de 138 cm si cel de 163 cm), acesta incape destul de bine si in dormitor, dar si in living (fiind mai potrivit totusi pentru camere ceva mai mari).

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Tehnologii de calitate din toate punctele de vedere

Ecranul QLED aduce cu sine cateva detalii impresionante care cresc semnificativ nivelul imaginii. Pur si simplu, culoarea este creata altfel si asta duce atat la subtierea ecranului, cat si la redarea unei imagini mult mai clare, cu un contrast superior fata de ceea ce ar putea oferi un televizor LED. Bineinteles, Samsung 49Q7C are si caracteristicile pe care le intalnim la orice aparat modern.

Cu alte cuvinte, are rezolutie 4K UHD si functia HDR. Astfel, imaginea este aproape perfecta. Aici insa intervine si ecranul curbat, care ii ofera si un minus minor. Din cauza acestei caracteristici, unghiul de vizionare scade un pic, calitatea imaginii nefiind aceeasi daca e privita de pe mijlocul ecranului sau din parti. Nu este mare lucru, dar, in acelasi timp, conteaza.

Din punct de vedere audio, televizorul sta foarte bine. Desi are o rama foarte subtire, difuzoarele sunt unele destul de puternice, fiecare dintre cele doua avand cate 20 W. Sunetul e clar si compresia digitala a fost facuta bine. Daca vrei insa o calitate care sa fie pe masura celei video, ar fi potrivit sa utilizezi un sistem audio premium, pentru ca doar asa vei avea parte de o experienta ideala.

In ceea ce priveste sistemul de operare, Samsung foloseste clasicul lor Tizen. Acest sistem este foarte bun, are multe aplicatii si, odata cu trecerea la versiunea 2.0, interfata a fost imbunatatita. Este ideal pentru ca iti ofera si mai multe posibilitati de a te bucura de continut 4K datorita serviciilor de filme precum Netflix, Amazon sau HBO Go.

De asemenea, conexiunea se face prin Wi-Fi si este una extrem de stabila, de incredere. In plus, televizorul are si trei intrari USB si patru HDMI, existand spatiu suficient pentru a conecta stick, sistem audio, Blu-ray Player sau o consola de jocuri (ecranul are marimea perfecta pentru ca un gamer sa aprecieze continutul la cel mai inalt nivel de calitate).

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Cu atat de multe caracteristici avansate, era si normal ca Samsung 49Q7C sa nu fie un televizor pe care si-l poate permite toata lumea. Nu este unul extrem, extrem de scump pentru ca nu este nici chiar atat de mare, dar pretul lui reflecta foarte bine calitatea de nivel premium. Cum insa discutam si despre un televizor foarte bun, banii merita sa fie invesititi. Datorita lui veti obtine o experienta superioara, indiferent de modul in care il veti folosi. Si poate ca ecranul curbat este un mare artificiu de imagine, dar macar de data asta televizorul chiar arata mult mai bine pentru ca producatorii s-au gandit sa il foloseasca.

9 Total Score
Samsung 49Q7C, televizor premium cu o diagonala ideala

Samsung 49Q7C - caracteristicile avansate isi spun cuvantul cand vorbim de acest model de televizor.

PROS
  • Design ideal
  • Calitatea imaginii si a sunetului
  • Ecranul QLED
CONS
  • Ca pret, nu e pentru toata lumea
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply