Horizon 43HL737F

Cred ca in ultimii ani Horizon a devenit un brand destul de cunoscut. El ramane unul de buget, deci scoate pe piata televioare la preturi mai mici decat cele propuse de LG, Sony sau Samsung, dar in acelasi timp, nivelul de calitate al acestora este unul mai mult decat decent. Bineinteles, am vazut si cateva aparate care tind un pic mai mult spre partea premium (adica au cateva caracteristici care le ridica peste medie), dar in general televizoarele raman destul de simple, dar si foarte ieftine ca atare.  Un model precum Horizon 43HL737F (AICI ai pretul de azi) ne demonstreaza ca acesta este un lucru bun, intrucat nu oricine are si pretentiile la un televizor foarte avansat.

Horizon 43HL737F

Despre Horizon 43HL737F

“Corect” ar fi adjectivul cel mai bun pentru a descrie acest televizor. Horizon 43HL737F ofera o serie de avantaje, dar nu depaseste niciodata limita impusa de un pret mic. Cu alte cuvinte, e corect cu tine si cu buzunarul tau si acest lucru incepe inca de la modul in care arata. Nici rama nu este cea mai subtire, nici stativul cel mai spectaculos, dar totusi aparat isi face treaba, arata decent si modern si poate sa fie montat destul de usor.

Horizon 43HL737F
Televizor LED Horizon, 109 cm, 43HL737F, Full HD

Rama lui este facuta din plastic, dar materialul e destul de bun pentru ce pretentii poti avea de la el. In plus, indiferent de constructie, un televizor trebuie sa fie ingrijit, petru ca altfel risti sa il strici rapid, chiar si cand e facut din metal. Stativul e unul cu picioare, ofera simetrie si stabilitate si acest aspect ar trebui sa conteze foarte mult.

Horizon 43HL737F lateral

Apoi, Horizon 43HL737F nici nu este un model extrem de mic. Are 109 cm, diagonala care il face sa fie perfect pentru dormitor sau poate chiar si pentru un living de dimensiuni rezonabile. In plus, pentru rezolutia sa, despre care vom discuta imediat, diagonala este una perfecta.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Horizon 43HL737F are o rezolutie Full HD, una numai buna pentru pretul si pentru diagonala sa. La o astfel de dimensiune, de 109 cm , diferentele dintre un televizor full HD si unul 4K se vad destul de greu si cu cat te indepartezi de ecran, cu atat ele sunt mai dificil de descoperit.

Cu alte cuvinte, pentru televiziunea de la noi (posturile transmit intr-o calitate tehnica destul de precara, comparabil cu ce avem in strainatate) si pentru publicul tinta al modelului (persoane care in general prefera emisiunile TV), se poate spune ca modelul reprezinta echilibrul perfect. Si apoi, culorile si contrastul ating niste standarde decente, deci lucrurile nu stau deloc rau.

Ca sunet nu se poate spune acelasi lucru, desi nici aici nu este un dezastru. Horizon 43HL737F are doua difuzoare de 6 W si cred ca daca avea si o diagonala cu 30 de cm mai mica totul era ok. Asa, sunetul se aude mai incet intr-o camera mare. Pentru dormitor ramane perfect, dar pentru living se putea mai bine. In acelasi timp, nici achizitionarea unui sistem nu e cea mai buna solutie, pentru ca pretul ar creste artificial in acest mod.

Nu apare si un sistem smart

Cred ca pentru unii acest lucru este o pierdere, intrucat Horizon 43HL737F capata astfel o utilitate mai redusa. Asadar, o parte din cumparatori nu ii vor acorda atentie. In schimb, inca exista numeroase persoane care nu tin sa aiba un model smart si care nici nu ar sti sa il foloseasca. De asemenea, daca ai deja un model smart in living, acesta poate sta fara probleme in dormitor si nu va fi nevoie de mai mult.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Pentru cei care isi doresc totusi mai multe decat simplu tv, Horizon 43HL737F vine cu un port USB si unul HDMI. Asa ca poti sa vezi filme de pe stick sau de pe un Blu-Ray/DVD player, ba chiar sa montezi televizorul pe post de monitor si sa te joci.

Concluzii

Horizon 43HL737F nu e un model rau, dar nici nu e unul spectaculos. Daca luam in considerare pretul de achizitie (plus eventualele reduceri), atunci este clar sa isi face foarte bine treaba. Si are publicul sau tinta, pentru care poate sa ofere multe, incepand cu o imagine buna si terminand cu posibilitatea de a vedea pe el filme si emisiuni din alte surse decat cele tv. Design-ul nu este unul dintre plusuri, dar recupereaza prin aspectele sale mai tehnice. De aceea el reprezinta o solutie buna, iar brandul Horizon se dovedeste a fi unul din ce in ce mai serios.

7.5 Total Score
Horizon 43HL737F, televizor simplu, dar cu niste caracteristici bune

Horizon 43HL737F, corect din punctul de vedere al design-ului, dar nu foarte spectaculos. Pretul il face insa o oferta de nerefuzat.

PROS
  • Pretul foarte bun
  • Rezolutie full HD
CONS
  • Sunet slabut
  • Design banal
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply