Sony 43WE750

Functiile HDR erau pana nu demult o dotare mult asteptata pentru ecranele tv. Acum acestea incep sa faca parte incetul cu incetul din specificatiile mai multor modele. Si nu vorbim aici doar de modele de clasa high-end, ci si de modele mid-range. Un exemplu perfect este Sony 43WE750 (cel mai bun pret al momentului AICI).

Sony 43WE750

Despre Sony 43WE750

Sony 43WE750 este un televizor de dimensiuni numai bune pentru un living de apartament. Acesta aduce o serie intreaga de dotari foarte performante, care reusesc sa se completeze perfect si sa ofere o experienta de vizionare pe deplin captivanta.

Sony 43WE750
Televizor LED Smart Sony, 108 cm, 43WE750, Full HD

Design-ul este unul in stil minimalist, avand un profil foarte subtire si o rama la fel de slim. Aspectul general este perfect plat, iar raportul dintre dimensiunile ecranului si grosimea acestuia este impresionant. Televizorul are dimensiunile de 964 x 571 x 70 mm. Fixarea se face printr-un suport metalizat, in V. Calitatea materialelor este superioara, iar impresia este ca avem de-a face cu un model de top.

Sony 43WE750 lateral

Ecranul are diagonala de 108 cm si reda imagini la rezolutia Full HD. Ai fi spus ca functiile HDR se gasesc doar la ecranele 4k, dar iata ca Samsung s-a gandit si la utilizatorii care au bugete ceva mai mici. Functiile HDR evidentiaza detaliile care se pierd de obicei in zonele foarte intunecoase sau foarte luminoase ale ecranului (ex.reflexii stralucitoare, umbre etc). Efectul este foarte impresionant. Redarea HDR este cu atat mai utila in cazul in care vrei sa folosesti ecranul pentru gaming.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Trecand la restul tehnologiilor aflate in spatele ecranului, trebuie sa mentionam in primul rand afisajul Triluminos. Tehnologia unica de la Sony aduce un spectru tonal foarte extins, care reuseste sa reproduca fidel culorile din natura. Tehnologia X-Reality PRO creste apoi claritatea, reducand granulatia. Imaginile sunt redate la rezolutia de 1920 x 1080 de pixeli. Acestea se vor vedea foarte clar pe ecranul generos.

Ar mai fi de mentionat ca ecranul beneficiaza si de tehnologiile Motionflow XR 400Hz si 24p True Cinema, redand astfel mult mai clar si mai detaliat cadrele in miscare. Filmele de actiune si emisiunile sportive se vor vedea mult mai interesant.

Unghiurile de vizualizare extinse asigura aceeasi calitate a imaginilor, indiferent de pozitia din care este privit ecranul.

Functii smart cu sistemul de operare Opera

Functiile smart ale lui Sony 43WE750 au la baza un procesor avansat care asigura o viteza foarte buna de lucru. Vei putea sa navighezi foarte rapid si sa jonglezi instant intre diferite aplicatii si tipuri de continut. Sistemul de operare integrat este Opera. Numele iti poate suna cunoscut de la browser-ul cu acelasi nume.

Experienta de navigare online este in ansamblu una foarte placuta. Ai la dispozitie de asemenea o gama larga de aplicatii pentru divertisment. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wifi-ul integrat. Conexiunea se face rapid si poti incepe sa te bucuri de continutul online.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Sistemul audio este partea care mai lasa loc de imbunatatiri. Desi sunetul este clar si prelucrat in detaliu de tehnologii de top, se resimte lipsa unor difuzoare mai puternice. Cele din dotare au o putere de doar 10W. In cazul in care doresti un upgrade de sunet, poti apela la un soundbar sau un set extern de boxe.

Pe partea de conectivitate, televizorul este dotat cu 2 port-uri HDMI, 2 port-uri USB si intrari video. Port-urile ofera foarte multe posibilitati de conectare la alte dispozitive. Poti asocia astfel rapid un PC sau un laptop, o consola de joc, un player Blu-Ray, stick-uri USB, HDD-uri externe etc. De asemenea, vei putea sincroniza rapid ecranul cu cel al unui telefon sau al unei tablete.

Nu in ultimul rand, televizorul este dotat cu slot CI+ si un tuner digital, asa ca poate capta canale digitale fara a mai avea nevoie de un aparat extern pentru decodare.

Sony 43WE750 este un televizor cu imagine impecabila si o experienta smart foarte atractiva. Modelul este ceva mai scump decat cele de la LG sau Samsung, dar functiile HDR si calitatea imaginilor merita diferenta.

Concluzii

Sony 43WE750 este un televizor Full HD smart care beneficiaza de dotari foarte avansate. Experienta de vizionare este una din cele mai atractive pentru categoria sa de pret. Ecranul este destul de generos, iar calitatea imaginilor redate reprezinta cu siguranta punctul forte principal. Functiile smart se prezinta la randul lor foarte bine, oferind o conexiune rapida la internet si o navigare fluida. Televizorul Sony demonstreaza inca o data maiestria japonezilor atunci cand vine vorba de ecrane tv.

8.5 Total Score
Sony 43WE750: televizorul Full HD cu functii HDR

Desi se intalneste rar functia HDR la un televizor Full HD, Sony 43WE750 este dovada ca aftfel de modele exista. Si este si la un pret decent

PROS
  • ecran Full HD de 108 cm
  • functii HDR
  • imagini de calitate superioara
  • functii smart rapide
CONS
  • sistemul audio lasa loc de mai bine
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply