Sony Bravia 43XE8005

Sony Bravia 43XE8005 (vezi pretul de azi) este un televizor nou de la firma japoneza, lansat abia anul acesta. El face parte din seria celor de categorie medie pe piata mondiala, ceea ce inseamna ca la noi poate trece fara probleme ca premium. Asta nu inseamna ca ar trebui sa consideram ca meritam modele mai proaste (ceea ce oricum acesta nu este), dar cu situatia financiara de la noi, e clar ca un astfel de televizor va fi mult mai usor de cumparat decat cele foarte, foarte scumpe, pe care locuitorii altor tari si le permit mai usor.

Sony Bravia 43XE8005

Despre Sony Bravia 43XE8005

Oricum, Sony Bravia 43XE8005 vine cu toate functiile de care ai nevoie in ziua de astazi, dar nu prezinta totusi nimic inovator. Si de aceea are un pret ceva mai mic, lucru la care contribuie, fara indoiala, si diagonala ceva mai mica. Un televizor de 109 cm este unul destinat in mare parte utilizarii in dormitor. Depinde totusi si de casa in care stai, pentru ca in multe locuinte el isi va gasi loc si in living.

Sony Bravia 43XE8005
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 108 cm, 43XE8005, 4K Ultra HD

Dar dupa cum stim, producatorii nu echipeaza televizoarele mici cu cele mai actuale si performante tehnologii, iar acesta nu face nici el exceptie. Nu se poate spune totusi ca nu arata bine, rama subtire si spatele foarte putin bombat fiind elemente de luat in calcul. As spune ca arata mai bine in perete, dar si stativul e bun, desi nu chiar atat de elegant.

Sony Bravia 43XE8005 vine cu o imagine la toate standardele moderne

Daca nu esti un cumparator foarte pretentios va fi destul de greu sa ii gasesti vreo chichita lui Sony Bravia 43XE8005. Asta pentru ca televizorul, desi nu e un varf de lance, are toate caracteristicile care sa multumeasca pe cineva aflat in cautarea calitatii premium.  Un prim lucru care te poate convinge de asa ceva este rezolutia 4K Ultra HD. Totusi, din ce in ce mai multe televizoare apeleaza la aceasta tehnologie, deci ea nu mai este chiar una iesita din comun. Diferenta este facuta insa de functia HDR 10, cea care ajuta la obtinerea unui contrast mai bun.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Nu se poate spune ca este perfect, pentru ca iluminarea de fundal sufera un pic (lucru care se intampla in cazului tuturor televizoarelor cu panouri IPS, asa cum este acesta), dar oricum diferenta de calitate e vizibila. Un alt lucru bun este nivelul la care sunt redate imaginele SD sau HD, adica unul ridicat (si e important sa fie, pentru ca televiziunea la noi e doar HD).

Sunetul nu se ridica pana la inaltimea imaginii, dar acesta este un alt aspect caruia nu ii pot reprosa prea multe. Pana la urma, niciun tv nu are un sunet cu adevarat grozav si cu atat mai mult nu te poti astepta la asta de la un model mai mic, asa cum e acesta. Cele doua difuzoare de 10 W sunt suficient pentru a acoperi un dormitor, iar calitatea nu e rea deloc. Asadar, daca nu vrei sa dai petreceri cu sunetul tv-ului, e ok ce primesti. Daca vrei mai mult, atunci iti poti cumpara un dispozitiv audio specializat.

Sistem smart care nu dezamageste

Sony Bravia 43XE8005 foloseste un sistem de operare de tip Android, asa cum firma ne-a si obisnuit, de altfel. Asta inseamna ca televizorul se va misca bine, in functie si de conexiunea ta la internet. Ai parte de aplicatii diverse (Netflix, Youtube si browser pentru tot felul de site-uri, dar si jocuri pe care le poti juca cu mouse si tastatura) si controlul e intuitiv. Nici nu va fi greu sa accesezi panoul de aplicatii, deci totul merge bine.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

In final, nu se poate sa nu vorbim un pic si despre porturile cu care vine Sony Bravia 43XE8005. Acesta are o serie completa de iesiri, mai multe HDMI-uri si USB-uri cu care poate sa fie transformat intr-un adevarat centru multimedia. Se conecteaza la Blu-Ray Player  (chiar si la cele pentru UHD), la consolele de jocuri sau la laptop (desi nu cred ca il vei cumpara drept monitor).

Concluzii

Sony Bravia 43XE8005 este genul de televizor care ar trebui sa te multumeasca. Fara a fi perfect, el vine cu foarte multe functii si cu un nivel superior de calitate, iar toate acestea la un pret decent, mult mai mic decat al televizoarelor high-end de la Sony. Conteaza si ca este un televizor de dormitor, ba chiar unul dintre cele mai bune din categoria sa, deci cred ca merita sa fie o tinta.

9 Total Score
Sony Bravia 43XE8005 un model de top cu performante deosebite

Prea putine sunt de reprosat lui Sony Bravia 43XE8005, un televizor Smart, cu diagonala generoasa si functii mai mult decat moderne

PROS
  • Design atractiv
  • Imagine de calitate, chiar si la rezolutii mai mici
  • Sistem smart responsiv
CONS
  • Nimic
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply