Sony Bravia 43WD750B

Sony Bravia este unul dintre cele mai importante nume in industria producatoare de televizoare iar japonezeii se situeaza constant pe primele trei locuri la vanzari tocmai datorita acestei serii foarte extinse. Dar o astfel de performanta nu poate sa fie obtinuta doar cu modele dintre cele mai bune, ci si prin producerea de televizoare pe care cele mai multe persoane si le-ar putea permite. Modelul despre care vom discuta nu este unul dintre cele mai ieftine, dar pentru ceea ce ofera, pretul sau este unul excelent. Asadar, nu va asteptati la cel mai bun tv de la Sony, dar pregatiti-va sa fiti totusi surprinsi de calitatea acestuia. Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba si sa vedem ce este cu Sony Bravia 43WD750B (vezi pretul aici).

Sony Bravia 43WD750B

Despre Sony Bravia 43WD750B

De regula, cand citesc recenzii din strainatate pentru televizoarele care ma intereseaza, cei care le scriu par sa fie interesati doar de modelele cele mai moderne si mai complexe. In acelasi timp, par sa uite ca producatorii au si televizoare mai ieftine, de exemplu acest aparat. Ba chiar recenziile pentru el au fost unele foarte bune, strainii laudand  o buna parte din caracteristicile sale.

Sony Bravia 43WD750B
Televizor Smart LED Sony Bravia, 108 cm, 43WD750B, Full HD

Potrivit pentru incaperile medii

In primul rand, remarcam diagonala de 108 cm. Aceasta nu este foarte mare, dar nici mica si permite o utilizare diversa a modelului. El poate sa fie montat in living sau in dormitor, dar chiar arata bine si ca televizor de bar sau cafenea (in locuri mai mici, bineinteles). Este si foarte usor, dar acest aspect functioneaza si ca avantaj si ca dezavantaj.

Sony Bravia 43WD750B lateral

Pe de-o parte, e usor de mutat si de ridicat, dar nici materialele nu sunt cele mai bune. De fapt, vedem foarte mult plastic subtire, dar cumva trebuia sa se tina pretul mai  scazut si aici nu trebuie sa fie facute niste sacrificii. Stativul e ok, desi la inceput am crezut ca e cam instabil. Odata montat insa, televizorul va sta bine pe suport.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor 

Sa trecem deci la imagine. Rezolutia este full HD, iar calitatea imaginii este de-a dreptul senzationala pentru aceasta. De altfel, dintre toate televizoarele cu preturi “pamantesi”, acesta este unul dintre cele care ofera imaginea cea mai buna. Negrul e negru (pe cat se poate sa fie in situatia data si la un simplu model LED), albul e alb, nu galbui, iar culorile sunt intense si vibrante. Bineinteles, un televizor este pe atat de bun pe cat e continutul, dar as spune ca daca lucrezi la setari, chiar si programele SD vor arata foarte bine (functia upscale e excelent implementata). Televizorul poate sa redea si Blue Ray-uri (de pe un DVD original sau de pe stick), deci filmele sunt asigurate. In plus, are diverse moduri pentru sport sau jocuri si poti trece in ele doar prin apasarea unui buton.

Daca imaginea este cu adevarat impresionanta, sunetul lasa un pic de dorit. Nu este rau, dar atunci cand vezi imaginile atat de bine, parca ti-ai dori sa poti auzi totul la un nivel la fel de ridicat. Pana la urma insa, exista si sisteme sonore suplimentare, deci situatia se poate remedia. Si chiar daca nu o faci, tot vei avea parte de o experienta decenta.

Vezi acum pret cu transport gratuit 

Mai ramane sa discutam depre functia smart. Sistemul e bine implementat, merge si pe Wi Fi si pe LAN, iar ca aplicatii ai  You Tube, Netflix, Google si o platforma noua pentru retele sociale, in special pentru Twitter (pentru acestea va fi nevoie totusi de mouse si tastatura). De asemenea, apare si optiunea de mirroring, adica de a conecta tv-ul la un telefon sau tableta pentru a urmari fisierele video sau foto de pe dispozitivul mobil.

Concluzii

Cu foarte putine minusuri, Sony Bravia 43WD750B este unul dintre cele mai bune televizoare la pret ok de pe piata. Poate ca unii ii vor reprosa ca nu e UHD si nici nu se vor uita la el, dar aceasta e pierderea lor. Daca nu vrei sa te lauzi cu televizorul tau, ci doar sa il folosesti fara sa dai o avere pe el, atunci acest model va fi ideal pentru tine. Diagonala e ok, rezolutie Full HD face toti banii, iar sistemul smart functioneaza foarte bine. Asadar, il recomand tuturor celor care cauta un televizor de marca, unul care sa le ofere o experienta excelenta la pretul meritat.

8 Total Score
Sony Bravia 43WD750B, un televizor excelent pentru cei care vor calitate la pretul corect

Daca esti in cautarea unui televizor care sa ofere imagini performante, fara functii prea multe pe care sa nu le folosesti niciodata, Sony Bravia 43WD750B este modelul de care ai nevoie

PROS
  • Diagonala decenta
  • Imagine excelenta pentru un full HD
  • Raport calitate pret foarte bun
CONS
  • Plastic subtire folosit in constructie
  • Sunetul lasa de dorit
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply