Televizoare cu diagonala mica

Aceste televizoare cu diagonala mica  sunt inca la moda si motivul este unul foarte simplu. Acestea sunt perfecte pentru bucatarie. Si daca nu vrei sa le folosesti in astfel de conditii, cele mai multe dintre ele pot sa fie utilizate si ca monitoare pentru jocuri. Cu alte cuvinte, indeplinesc doua functii extrem de importante pentru distractia noastra de zi cu zi.

televizoare cu diagonala mica

Insa, ca in oricare al domeniu, avem televizoare mici mai bune si unele mai slabe. Diferentele nu sunt totusi chiar atat de mari, intrucat majoritatea firmelor nu investesc atat de mult in aceasta nisa si de aceea nici nu folosesc tehnologii dintre cele mai avansate. Printre modelele de televizoare cu diagonala mica poti gasi produse premium, asa ca sa vedem mai de aproape care sunt indicatorii la care ar trebuie sa fii atent.

Patru aspecte esentiale cand iti alegi televizorul

Diagonala

Poate nu stiai, dar cel mai mic televizor din lume are doar 1,5 inch, adica vreo cinci centimentri in diagonala. El este facut pentru o casa in miniatura, dar nu despre asta vom discuta. Televizoare cu diagonala mica de bucatarie au diagonale cuprinse intre 40 si 80 de cm. Totusi, cele de 40 de cm sunt destul de rare si poarta numele de televizoare portabile. Asa nu doar ca il vei folosi acasa in timp ce gatesti, dar il poti si lua cu tine daca mergi undeva pentru mai mult timp. Acest model de la DenisNetwork  poate sa fie luat si in excursie sau in rulota, reda de la USB si poate sa fie alimentat si la masina. Asadar, are tot ce ii trebuie.

Totusi, alte tv-uri mici vin cu diagonala mai serioase, incepand cu 50 de cm. Si nici nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca in ziua de astazi, toate sunt HD.

Rezolutia

Televizoarele mici sunt si ieftine. Pretul lor nu trece niciodata de 1000 de lei si asta este foarte bine. Nu inseamna ca ar trebui sa ai pretenti reduse de la ele. Absolut toate in ziua de astazi fac parte din categoria celor HD. Asadar, imaginile tot raman mai clare, chiar daca ecranul nu este cel mai potrivit pentru filme. Pe de alta parte, exista si televizoare Full HD, care merg cu un pas mai departe si iti ofera o experienta chiar mai buna decat atat. Este adevarat ca nu sunt foarte multe, dar e bine ca ele exista.

Brandul

  1. Star Light – este o firma romaneasca specializata pe televizoare ieftine. Au destule modele peste 80 cm, dar si numeroase televizoare cu diagonala mica si ieftine, asa ca oferta lor ar putea sa fie una dintre cele mai interesante.
  2. Smarttech – acest brand este specializat in televizoare mici. Nu ofera lucruri foarte spectaculoase, dar au una dintre cele mai diverse oferte pe aceasta nisa.
  3. Horizont – Un brand mai mare si cu un nivel mai ridicat de calitate.
  4. Phillips, Samsung sau LG. Chiar daca atunci cand vine vorba despre televizoare mari, intre cele trei branduri premium exista diferente, in acest caz ele scad foarte mult. Asta pentru limitarile impuse de diagonala sunt destul de evidente. Pana la urma insa, daca vrei un tv Full HD si de calitate superioara, spre aceste firme ar trebui sa iti indrepti atentia.

Functiile suplimentare la televizoare cu diagonala mica

Sa spunem ca ti-ai indreptat atentia catre un televizor mic de bucatarie. Totusi, poate vrei sa il folosesti si in alte moduri. Daca il cauti pentru functia lui de monitor, atunci o intrare HDMI este mai mult decat necesara. Un port USB ar trebui sa fie obligatoriu. De asemenea, desi poate sa para cam ciudat, exista si vreo doua smart tv de diagonala mica. Unul vine de la Horizon , altul de la Sharp , ambele au 60 cm in diagonala si reprezinta solutii multimedia foarte interesante.

Concluzii

Daca vrei un televizor LCD mic, sansa e de partea ta. Acum ai parte de cele mai bune, mai ieftine si mai complexe televizoare de sub 80 de cm. HD sau full HD, smart sau normale, ele iti garanteaza o experienta placuta, la nivelul oricarui alt tv mod

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply