Apple ar putea fi, in cele din urma, pregatiti sa puna filme 4K HDR pe iTunes

Pentru o companie care se presupune ca ar trebui sa conduca drumul in inovatia tehnologiei, cei de la Apple cu siguranta raman in urma destul de des. In timp ce cei de la Netflix, Google si Amazon merg inainte cu filme 4K HDR, iTunes inca ofera continut in 1080p.

Apple TV generatia 4

Totusi, acest lucru s-ar putea schimba in cele din urma, cei din companie fiind pregatiti sa ofere filme in format 4K HDR.

Un utilizator iTunes a descoperit faptul ca compania a inceput sa listeze anumite filme ca 4K HDR in istoricul lui de achizitii.

Intr-o discutie de pe forumurile MacRumors, Thomas Jackson explica cum a gasit el ca filmul “Passengers” din anul 2016 este listat la o rezolutie mai mare si in gama de dinamica inalta.

Totusi, se pare ca cei de la Apple se afla numai in etapele timpurii de testare, intrucat Jackson a putut descarca filmul doar in format 720p sau 1080p HD.

Exista si zvonuri conforma carora Apple pregateste un televizor Apple 4K pentru finalul acestui an.

O lansare de continut 4K HDR prin iTunes este probabil sa coincida cu eliberarea acelui model si sa ofere celor de la Apple o sansa sa concureze cu televizorul Fire de la Amazon si cu alte televizoare din noua generatie.

Televizorul Apple din a 4 a generatie s-a dovedit a fi oarecum o dezamagire din punctul de vedere al redarii de continut 4K HDR, din moment ce a fost eliberat in luna octombrie 2016. Nu numai ca nu prezinta compatibilitate cu continut 4K, dar interactiunea cu Siri este slaba, sistemul de operare tvOS App Store nu s-a dezvoltat suficient si noua aplicatie TV care tinteste sa uneasca impreuna serviciile se simte incompleta.

Sincer, lucrurile pot deveni mai bune. Incepand cu filmele 4K HDR de pe iTunes, desigur.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply