Philips 49PUS6501/12

Epoca in care pentru a vedea un film de pe calculator la televizor trebuie sa conectezi o multitudine de fire si de cabluri a apus de mult. Cu ajutorul televizorului Android Philips 49PUS6501 (vezi pretul cu reducere), putem spune ca granita dintre cele doua dispozitive dispare aproape complet.

Philips 49PUS6501 12

Despre Philips 49PUS6501

Daca doresti sa vezi fotografiile de pe telefon direct pe un ecran de dimensiuni apreciabile, atunci Philips 49PUS6501 iti permite acest lucru, cata vreme acesta are incorporat sistemul de operare Android, fiind compatibil din acest punct de vedere cu restul dispozitivelor Android din apropiere, fara a mai fi nevoie de conexiune prin fir.

Philips 49PUS6501/12
Televizor LED Smart Android Philips, 123 cm, 49PUS6501/12, 4K Ultra HD

Din acest punct de vedere, televizorul producatorului olandez vine cu o aplicatie mai prietenoasa si mai rapida, oferindu-ti acces instantaneu la continutul dorit, indiferent ca vorbim despre internet, reteaua de cablu, telefon sau consola de jocuri.

Philips 49PUS6501 lateral

Un clasic in viata

Din punct de vedere al designului, cei de la Philips raman oarecum in sfera dispozitivelor clasice, chiar daca vorbim despre o evolutie tehnologica de cateva decenii. Astfel, ecranul plat cu diagonala de 123 cm (vezi modelul de 108 cm si cel de 139 cm) este strajuit de rame subtiri, in nuanta cromata, intregul dispozitiv fiind asezat pe un stand format din doua picioare laterale si nu dintr-unul singur, dispus central, asa cum intalnim la alte modele.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Din acest punct de vedere, putem spune ce modelul Philips confera o mai buna stabilitate, televizorul putand fi cu usurinta amplasat si pe perete, cu ajutorul suportului special, pe care va trebui sa il achizitionati separat.

In rest, Philips 49PUS6501 este destul de slim, la dimensiuni fara stand de 1099 x 643 x 79 mm, respectiv 1099 x 693 x 220 mm, cu tot cu stand, cantarind doar 12.5 kg. Asemenea altor modele din gama, nici cei de la Philips nu lasa butoanele sau alte elemente sa obtureze designul simplu si elegant, singurul element de detaliu fiind cunoscuta sigla a producatorului, amplasata la baza, pe partea centrala, putin mai jos decat rama dispozitivului. Restul butoanelor, porturilor si mufelor necesare unei bune conectivitati le vom gasi pe partea din spate, cu tot ceea ce ii trebuie pentru a partaja eficient continut de pe alte dispozitive:

 • Mufa retea
 • Slot pentru cartela digitala
 • Iesire audio digitala
 • 3 porturi USB
 • mufa SCART
 • mufa jack, pentru casti audio
 • 4 porturi HDMI

La capitolul imagine, televizorul Philips 49PUS6501 sta destul de bine, daca ar fi sa judecam doar dupa rezolutia Ultra HD / 4K pe 3840 x 2160 pixeli oferita de ecranul plat, de 123 cm. Astfel, la o luminozitate de 400 cd/m² si un format clasic al de 16:9, Philips ofera imagini incantatoare, in care cadrele sunt puse inca o data in valoare, prin intermediul tehnologiei Philips Ambilight.

De asemenea, televizorul Philips 49PUS6501 dispune de functiile Ultra Resolution si Natural Motion, prin care imaginile de pe ecran capata un plus de dinamism si de realism totodata, facand ca experienta de vizionare sa fie una mai mult decat relaxanta.

Vezi acum pret cu transport gratuit

In ceea ce priveste sunetul, acesta dispune de o iesire stereo, in doua difuzoare a cate 20 W fiecare. Astfel, claritatea sunetului este accentuata de functiile Clear Sound si Smart Sound, insa fara a dispune de tehnologii suplimentare, care sa poata rivaliza cu sistemele Home Cinema, asa cum incearca acum producatori de acelasi calibru.

Un plus de conectivitate, cu sistemul Android

In schimb, Philips 49PUS6501 putem spune ca exceleaza la capitolul conectivitate, sistemul de operare Android deschizand calea spre noi oprtunitati in ceea ce priveste comunicarea cu alte dispozitive, dar si cu utilizatorul. Astfel, modelul celor de la Philips utilizeaza ingenios aplicatia Google Cast, pentru interactiunea cu alte dispozitive la o singura atingere de buton, fara a intrerupe insa functionarea celorlalte dispozitive smart conectate.

De asemenea, ai la dispozitie intreaga gama de jocuri si aplicatii prin intermediul serviciului Google Play, pe care le poti accesa fara sa mai fie nevoie de cabluri si mufe, ci doar folosindu-te de un controller wireless. Toate acestea sunt posibile datorita dotarilor la interior, care apropie televizorul Philips 49PUS6501 de performantele unui calculator sau, cel putin, al telefoanelor smart din zilele noastre.

Din acest punct de vedere, trebuie mentionat procesorul Philips Quad Core, capabil sa ofere dispozitivului puterea necesara rularii sistemului de operare Android. De asemenea, televizorul beneficiaza de functia Philips Remote, disponibila de pe orice dispozitiv smart din apropiere, cu ajutorul careia poti avea control in meniu si asupra restului functiilor fara a mai avea nevoie de telecomanda clasica din dotare.

Concluzii

Din punctul nostru de vedere, Philips 49PUS6501 este un dispozitiv care face pasul spre conectivitatea facila cu alte dispozitive, imprumutand cel mai popular sistem de operare folosit astazi in comunicatiile mobile. Cu un design placut si o rezolutie a imaginii puternica, putem spune ca dispozitivul producatorului olandez isi merita cu prisosinta banii.

8.5 Total Score
Philips 49PUS6501 - televizor Android, calculator sau all in one?

Un model deosebit, Philips 49PUS6501 se foloseste de sistemul Android pentru a aduce lumea internetului si aplicatiile Google Play direct pe televizorul tau

PROS
 • Implemenarea sistemului Android
 • Conectivitate buna
 • Stabilitate
 • Calitate si reglaj al imaginii
 • Functia Philips Remote
CONS
 • Lipsa tehnologiilor pentru controlul culorilor
 • Design usor simplist
 • Sunet sub alte dispozitive
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply