ASUS ROG GL553VE-FY022

Laptop-urile pentru jocuri sunt cele mai exclusiviste modele de pe piata, dar chiar si acestea sunt pe categorii diferite. Asta pentru ca unele au preturi normale, in timp ce altele ajung la peste 10 000 de lei, fara cea mai mica problema. Bineinteles, si performantele sunt diferite, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa investesti fara rost in ceva ce nu iti permiti. In plus, exista variante mai ieftine (relativ, cel putin) dintre care poti alege daca esti un pasionat al jocurilor si vrei totusi un laptop. ASUS ROG GL553VE-FY022 (vezi AICI cel mai mic pret) este una dintre aceste si iti va asigura accesul la jocurile noi pentru inca vreo doi ani, asta pe detalii decente.

ASUS ROG GL553VE-FY022

Despre ASUS ROG GL553VE-FY022

Cert ca este ca nu discutam despre cea mai buna configuratie de pe piata, dar ASUS ROG GL553VE-FY022 ramane un model premium, indiferent de asta. Asa ca sa incepem cu procesorul.  Acesta ne intampina cu un i7-7700HQ, Keby Lake, cu frecventa de 3.8 Ghz. Memoria RAM este de 8 GB, iar combinatia este una atractiva. Laptop duce bine jocurile, dar de toate celelalte activitati nici nu se poate pune problema, performantele fiind unele deosebite.

Poti juca orice joc din 2017 la detalii decente, indiferent daca vorbim despre Wolfenstein: The new collosus, Resident Evil 7 sau Assassin’s Creed Origins. De PubG sau CS nici nu se poate discuta, intrucat jocurile de acest gen functioneaza foarte bine. La cele din anii trecuti performantele sunt si mai bune, dar depinde si de joc.

ASUS ROG GL553VE-FY022

ASUS ROG GL553VE-FY022, un laptop pentru jocuri, din categoria celor mai ieftine

Bineinteles, toate acestea nu ar fi posibile fara placa video GeForce GTX 1050 Ti. Aceasta reda in 1080p si calitatea poate sa fie spectaculoasa. Este adevarat ca alte placi ajung la 4K, dar trebui sa platesti mult mai mult pe ele si oricum ecranul e doar Full HD. Un lucru de care unii cumparatori par a fi nemultumiti este HDD-ul de 1 TB. Problema e ca doar HDD si nu SSD. Pe de alta parte, nici ideea de a-l schimba cu un SSD nu mi se pare cea mai buna, intrucat poti pierde garantia (la fel si cea cu adaugarea de RAM).

In final, ASUS ROG GL553VE-FY022 se prezinta foarte bine si la conectivitate, vedeta fiind un port USB 3.1 (pe langa cele 2.0 si 3.0). Astfel nu se pune problema de viteza. Mai apre si un HDMI, cititorul de carduri si unitatea optica, deci tot ce trebuie. Sunetul si camera, dar si microfonul sunt si ele mai bune, modelul fiind facut pentru live streaming.

ASUS ROG GL553VE-FY022 chiar arata bine

Asta se poate spune insa despre orice laptop pentru jocuri. Are insertii coloerate, tastatura luminata, carcasa neagra spectaculoasa, este facut din materiale bune si e suficient de mare pentru a-ti acoperi nevoia de portabilitate (daca ea chiar apare). Asta inseamna ca diagonala e de 15.6 inchi (nu de 17 ca la alte modele de acest fel), iar greutatea e foarte redusa, de doar 2.5 kg. Oricum, ASUS ROG GL553VE-FY022 este facut si pentru a-ti lua ochii, nu doar pentru a impresiona din punct de vedere tehnologic. Diferenta fata de laptop-urile mai scumpe se vede in cateva detalii (care tin in mare de carcasa si iluminare), dar oricum, si acesta arata foarte bine, fiind o tina de luat in calcul pentru oricine isi doreste un aparat bun.

Nu in ultimul rand, ASUS ROG GL553VE-FY022 are parte si de vreo cateva soft-uri facute pentru gameri. Spre exemplu,  ROG GameFirst III este o platforma care iti permite optimizarea jocurilor si a preformantelor in functie de joc. Poti seta streamingul dar si taste special pentru un anumit joc. Astfel, pachetul devine complet, ideal pentru o experienta de joc perfecta, dar si pentru impartasirea acesteia cu oricine este interesant.

Concluzii

ASUS ROG GL553VE-FY022 este unul dintre cele mia ieftine laptop-uri pentru jocuri si din acest motiv ar trebui sa te astepti sa sufere un pic. Din fericire, nu o face aproape deloc. In cele din urma, depinde si cu cine il compari. Daca il pui langa un model mai scump, e normal sa para inferior. Daca insa il compari cu un laptop nomal, sunt cele mai mari sanse sa arata foarte bine. Poate sa apara si intrebarea de ce preferi un laptop si nu un pc. Un laptop iti ofera mai multa mobilitatea si nu ocupa la fel de mult spatiu. Si pentru oricine se muta des, aceasta este o veste foarte buna. Si cum ASUS ROG GL553VE-FY022 nu e deloc mare si greu, este clar sa se preteaza destul de bine la plimbari mai lungi sau mai scurte.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply