Daca vrei un televizor nou, cea mai buna idee este sa apelezi la o firma asiatica. Insa exista si un producator european care iti poate oferi modele la fel de avansate, la niste preturi cam la fel de mari (sau mici, depinde de perspectiva din care privesti). Olandezii de la Philips sunt singura firma europeana de televizoare care se poate compara cu gigantii Samsung, Sony, LG si Panasonic, iar oferta acestora este variata si de calitate. Asa ca, la ei poti gasi tot felul de modele, de la unele premium, de ultima generatie, la unele ieftine, precum modelul Philips 32PFT4101/12 (AICI vezi pretul de azi) dar care nu sar peste caracteristicile esentiale.
Despre Philips 32PFT4101/12
Cred ca un model asa cum este Philips 32PFT4101/12 s-ar putea dovedi perfect pentru foarte multi dintre cumparatorii romani. Nu costa mult, iar ca nivel de calitate este foarte acceptabil. Nici nu vine cu ceva deosebit, dar isi face bine treaba de televizor clasic. Sunt si lucruri la care se mai poate lucra si despre ele vom discuta in cele ce urmeaza.
Totusi, acestea sunt puse in umbra de aspectele pozitive pe care acest model le infatiseaza. Asa ca, daca vrei un tv simplu, as spune ca e recomandat si ca nu te va dezamagi.
Cateva detalii despre display
Imaginea este una standard pentru perioada in care ne aflam. Televizor este full HD si chiar daca sunt oameni care nu inteleg prea bine cum functioneaza acest lucru, va pot spune ca imaginea e chiar buna pentru pretul cerut. Se cunoaste o diferenta fata de ceea ce ofera televizoarele HD, dar conteaza foarte mult si tipul programului.
Atat timp cat vezi un canal HD sau te uiti la un film in acest format, lucrurile vor sta bine, insa cand imaginea e in SD, schimbarea este usor de recunoscut. Asadar, cautati sa vedeti cat mai multe programe HD pentru a va bucura de acest televizor. Si contrastul este destul de bun pentru un model mediu, existand si un sistem de micro dimming, care diferentiaza bine zonele negre de cele albe.
Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor
Sunetul, pe de alta parte, este unul un pic mai slabut. Nu e rau, mai ales nu cand luam in considerare marimea televizorului, dar daca vrei mai multa finete, vei avea nevoie de un sistem audio suplimentar. Oricum, daca ne gandim ca Philips 32PFT4101/12 este un model facut pentru a fi pus in dormitor, as spune ca difuzorul de 16 W pe care il are acopera destul de bine suprafata unei astfel de camere, chiar si fara sistem audio sau home cinema.
Sa vorbim un pic si despre cum arata televizorul Philips 32PFT4101/12, desi aici lucrurile sunt destul de clare. Acesta este subtire si are un aspect modern, aratand exact asa cum ar trebui sa arate un model de ultima generatie.
Diagonala este una mai mica, de 80 cm, Philips 40PFT4101/12 este modelul de 102 cm, dar asa cum spuneam si mai sus, asta il face perfect pentru a fi montant in dormitor (de asemenea, e bun pentru apartamentele cu o singura camera). Stativul are doua picioare si ofera destula stabilitate. Televizorul poate sa fie montat si in perete, deci decizia legat de acest aspect va apartine in intregime.
Cum modelul Philips 32PFT4101/12 nu este smart, trecem usor peste astfel de caracteristici. Partea mai putin buna este aceea ca tot nu are parte de un control foarte simplu. Din pacate, e mai greu sa ordonezi canalele asa cum vrei (trebuie sa le treci la favorite, deci e mai multa munca), iar durata de schimbare a canalelor e destul de mare.
Vezi acum pret cu transport gratuit
Totusi, desi enervante, astfel de puncte negative nu reprezinta niste defecte care sa afecteaza extrem de tare calitate generala. Poti trece peste ele si te obisnuiesti. Cat despre plangeri precum aceea ca are o telecomanda prea mica, ele chiar sunt absurde.
Concluzii
Philips 32PFT4101/12 este un televizor suficient de bun pentru a-i multumi pe cei care isi doresc un model ieftin, dar nu unul de la un producator oarecare. E simplu de folosit, arata bine si sta foarte bine in dormitor, acolo unde multe romani isi tin televizorul. Si nu spune nimeni ca nu ar trebui sa iti cumperi un televizor mai mare si mai performant pentru alta camera. Acesta este insa perfect ca si model secundar, pe langa unul premium (asta daca iti permiti sa ai doua televizoare in casa, dintre care unul scump). Asadar, ii gasesti utilizari chiar si daca are puncte negative, ele sunt de asteptat si nu strica experienta utilizarii televizorului.