Sharp LC-49CFE6452E

Sharp nu este un brand atat de cunoscut pe piata de la noi, dar japonezii au un renume bun printre cunoscatorii de peste hotare. Si e pacat, pentru ca romanii risca sa rateze niste televizoare bune, mai ales in clasa celor cu pret mediu sau mic. Sharp LC-49CFE6452E (vezi cele mai bune oferte AICI) este un televizor care te poate convinge de acest lucru. Raportul calitate pret e unul dintre cele mai bune posibil, iar dotarile, desi medii, nu dezamagesc din niciun punct de vedere.

Sharp LC-49CFE6452E

Despre Sharp LC-49CFE6452E

Este adevarat ca un model Sharp mai avansat nu se ridica pana la calitatea unui LG sau a unui Samsung din aceeasi categorie, dar in rest modelele se situeaza pe picior de egalitate si ca pret, dar si ca dotari.

Sharp LC-49CFE6452E
Televizor LED Smart Sharp, 123 cm, LC-49CFE6452E, Full HD

Un prim aspect pe care l-am observat, si nu am facut-o doar eu, este legat de design. Sharp LC-49CFE6452E este unul dintre cele mai subtiri televizoare din clasa lui, lucru destul de surprinzator, pentru ca nu e scump. De asemenea, nu este nici foarte mare.

Sharp LC-49CFE6452E-lateral

Are o diagonala de 123 cm (vezi AICI modelul cu diagonala de 81 cm), fiind ok de montat si in dormitor, dar si in living. Aceste televizoare mi se par unele dintre cele mai utile, in primul rand pentru ca se adreseaza unei categorii largi de cumparatori si in al doilea pentru ca iti permit sa ai acces la un model bun, fara a fi nevoit sa iti cumperi unul cat jumatate de perete. In plus, picioarele sunt bine amplasate, influentand in bine atat factorul vizual, cat si modul in care televizorul va sta pe masuta.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Sharp LC-49CFE6452E, rezolutie full HD si imagine excelenta pentru pretul cerut

In sine, rezolutia Full HD nu mai este una de laudat in ziua de astazi. Atunci cand televizoarele premium si nu doar ele au atins deja o imagine cu de patru ori mai multi pixeli, 1080p nu mai inseamna chiar atat de mult. Insa, daca luam in calcul si pretul, Sharp LC-49CFE6452E incepe sa se descurce chiar intr-un mod admirabil. Imaginea e clara si culorile sunt intense.

Contrastul e decent si chiar daca uneori apar niste umbre pe ecran (depinde de unghiul de vizionare), dupa ce te joci un pic la setari totusi incepe sa fie mai corect. In cazul in care ai continut full HD de calitate, televizorul iti ofera o experienta peste medie.

Nici ca sunet televizorul nu sta rau si nu ajung sa spun asta prea des, cel putin nu la modelele din clasa lui. Acesta are o iesire sonora de 16 W. Pentru o camera de marime medie (in care ar fi potrivit pentru montat), Sharp LC-49CFE6452E va suna bine si corect. Acesta surprinde si aspecte de detaliu in privinta redarii sonore, iar, daca vrei mai multa putere, poti oricand sa apelezi la ajutorul unui sistem sonor. In acelasi timp, e important si faptul ca ramane surprinzator de subtire, ceea ce face prezenta unui difuzor de calitate cu atat mai binevenita.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Sistem smart de calitate

Prezenta unor functii smart la un model ieftin nu mai este una surprinzatoare, tocmai pentru ca tehnologia a avansat destul de mult. Dar atunci cand sistemul functioneaza impecabil, tot este in regula sa apreciem faptul. Sharp LC-49CFE6452E are un sistem de operare propriu, Aquos Net.

Faptul ca e necunoscut nu ar trebui sa ne indice lipsa de calitate. Ba din contra, acesta se misca rapid pe internet, are aplicatii variate si poate fi controlat usor cu ajutorul telecomenzii (care e cam sensibila, dar o limita de inteles dat fiind pretul).

Pe langa filmele full HD pe care le poti vedea online, televizorul vine si cu cateva porturi. Acstea ofera multe aplicatii multimedia, iar viteza de transfer e decenta si pe USB si pe HDMI. Poti vedea filme, asculta muzica sau te poti juca.

Concluzii

Sharp LC-49CFE6452E este unul dintre cele mai bune televizoare din categoria sa si faptul ca nu apartine unuia dintre cei trei mari granzi din Asia (LG, Samsung si Sony) nu ar trebui sa te sperie. Sharp e una dintre primele zece firme din lume ca productie de televizoare si calitatea japoneza isi spune si aici cuvantul.

Televizorul e ieftin, se misca rapid pe partea smart si are o imagine decenta. In plus, arata foarte bine. Exista si lucruri care pot fi imbunatatite? Da, fara indoiala, dar nu spune nimeni ca iti vinde un televizor ultramodern. Pentru o camera medie e perfect si in mod cert nu vei face sacrificii pentru a-l cumpara.

PROS
  • Raport calitate pret foarte bun
  • Sistem smart excelent implementat
  • Design atractiv
  • Sunet superior pentru marimea si pretul sau
CONS
  • Telecomanda sensibila
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply