ASUS X541NA-GO170

Laptop-urile entry level primesc destul de putina atentie, desi ele sunt o alegere fiabila pentru foarte multe persoane. Ieftine si fara prea mari pretentii, ele sunt ideale pentru cei care cauta doar sa lucreze pe ele in Office, pentru copiii, dar si pentru cei care tin laptop-ul preponderent pentru a comunica. Insa in ultimul an, producatorii au inceput sa le doteze cu niste caracteristici destul de interesante, unele parand chiar niste anomalii. ASUS X541NA-GO170 (doar acum la oferta) este un astfel de laptop, unul foarte simplu pana la un punct, iar cand ajungi la acesta iti dai seama usor ca firma chiar a vrut sa impresioneze si dintr-un anumit punct de vedere, a si reusit sa faca asta.

ASUS X541NA-GO170

Despre ASUS X541NA-GO170

Asus au scos foarte multe laptop-uri care arata aproape identic. Expectandu-le pe cele pentru jocuri (care oricum au cea mai multa personalitate din punct de vedere vizual), dar si cateva modele mai scumpe, majoritatea modelelelor de la ei arata cam la fel. Asa este si ASUS X541NA-GO170, laptop cu un ecran de 15.6 inchi, numai bun pentru a fi tinut pe birou, dar potrivit si pentru a-l lua in calatorii mai lungi sau mai scurte (are doar 2 kg).

In ceea ce priveste design-ul exterior, materialele sunt decente, iar culoarea este neagra, destul de clasica. Aceasta serie are modele de alte culori, dintre cele mai diferite, dar se pare ca pe piata de la noi ajung in mare parte doar cele negre. Oricum, laptop-ul nu arata rau deloc si nu exista nicio diferenta din acest punct de vedere fata de unul mai puternic, sau chiar de aproape doua ori mai scump.

ASUS X541NA-GO170

ASUS X541NA-GO170 are o configuratie potrivita pretului

Asta inseamna ca nu ar trebui sa te astepti la cine stie ce, desi toate componentele sunt relativ noi. Bineinteles, ele sunt unele entry level, asa ca laptop-ul nu va nicicand util pentru activitati care sa implica un consum foarte mare de resurse. Asadar, jocurile sunt excluse (poti incerca unele mai vechi de 10 ani sau jocuri de browser, dar nimic nou), la fel si editarile video sau foto, dar si utilizarea soft-urilor care consuma mult (pentru calcule complexe si altele).

In schimb, poti vedea fara probleme filme, utiliza browser-ul sau lucra in Microsift Office. Asadar, ASUS X541NA-GO170 ramane un model pentru birou (dar pentru cei care se multumesc cu mai putin), foarte potrivit pentru copiii (neavand acces la jocuri, nu vor avea cum sa piarda timpul si nici tu nu vei investi prea mult) sau pentru persoane mai in varsta, care nu au nevoie de ceva complex.

ASUS X541NA-GO170, un laptop ieftin, generalist

Procesorul este un Intel Celeron dual core cu arhitectura Apollo Lake, una facuta special pentru astfel de computere. Asta inseamna ca se va misca decenta, dar nu iti va schimba perceptia despre laptop-uri. Memoria RAM e clasica pentru un astfel de model, adica 4 GB, iar placa video este integrata, asa cum era mai mult decat normal (la pretul sau, asa ca nici rezolutia nu trece de HD).

Foarte interesant este insa ca ASUS X541NA-GO170 are un SSD, nu mare, de 128 GB, dar totusi un SSD. Ceea ce inseamna ca laptop-ul va merge mai repede, dar in acelasi timp, spatiul de stocare este unul relativ redus. Pe de alta parte, cum nici nu vei instala foarte multe lucruri pe el, as zice ca este totusi ok, deci aceasta noua dotare este totusi un castig.

La nivel de conectivitate, ASUS X541NA-GO170 nu impresioneaza, dar nici nu dezamageste. Are VGA si HDMI, ceea ce il face sa fie util la munca, dar ii lipseste unitatea optica, deci nu poti scrie sau citi cd-uri. Are USB 3.0, dar si cititor de carduri SD, lucruri normale in ziua de astazi.  Din nou insa, pentru utilitatea lui, as spune ca este de ajuns.

Concluzii

Nu cred ca toata lumea isi va dori un model precum ASUS X541NA-GO170, dar in acelasi timp, nu toata lumea isi va dori un laptop pentru jocuri. Fiecare dintre cele vine cu propriul segment de cumparatori si cred ca modelul de fata isi va multumi publicul. Este un laptop pe care il cumperi cand vrei sa faci doar lucrurile de baza pe el. Iar daca vrei asta, nu are rost sa investesti foarte mult in el. Ca design arata exact ca unul mai scump, iar configuratie, desi nu este deloc spectaculoasa, are si partile ei bune (SDD-ul este vedeta, una cu adevarat surprinzatoare). Din pacate, nu are si Windows instalat, dar asta nu va fi o problema pentru nimeni. In rest, merge ok, e util si foarte ieftin.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply