ASUS T102HA-GR046T

Piata laptop-urilor 2 in 1 este destul de diverse. Exista si aparate mai scumpe (chiar premium) dar si multe ieftine, pe care oricine si le-ar putea permite. De regula, acestea sunt si destul de mici, dar este un lucru pe care trebuie sa il acceepti. Un model deosebit este  ASUS T102HA-GR046T (vezi cel mai bun pret doar AICI), care nu este nici printre cele scumpe, dar nici extrem de ieftin nu e. Apar insa si explicatii pentru care pretul a crescut cat de cat, nivelul de calitate fiind unul cu adevarat superior modelelor care costa un pic peste 1 000 de lei (daca ai insa noroc, si pe acesta il poti gasi la un pret foarte bun, mult redus).

ASUS T102HA-GR046T

Despre ASUS T102HA-GR046T

Asa cum spuneam, exista anumite aspecte care recomanda acest laptop 2 in 1 ca fiind unul superior. Si nu vorbim despre diagonala, caci la 10.1 inchi, acesta este in continuare de dimensiunile unei tablete (ceea ce ii ofera foarte multa mobilitate si mai multe moduri de functionare, lucru pentru care il si cumperi, probabil). Diferenta consta in calitate materialelor, mult mia bune decat ceea ce poti intalni la alte modele.

Sony Bravia 55XD7005
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 139 cm, 55XD7005, 4K Ultra HD

Asadar, ASUS T102HA-GR046T este facut dintr-o combinatie de magneziu si aluminiu, ceea ce il face sa fie si durabil, dar si foarte usor, cantarind mai putin 800 de grame. Portabilitatea lui creste foarte mult, putand sa fie luat oriunde, la birou, pe tren sau in mijloacele de transport in comun.

ASUS T102HA-GR046T

ASUS T102HA-GR046T, laptop 2 in 1 de clasa medie

In ceea ce priveste modul de functionare, aparatul are o balama intre ecran si tastura, una care se poate roti la 170 de grade. Nu este genul de laptop 2 in 1 care se desprinde complet, dar si asa, ai mai multe pozitii in care il poti tine. Ecranul are o rama subtire, iar rezolutia este HD, deci e ok, dar nimic special.

Desi este ceva mai costisitor, acest lucru nu inseamna ca ASUS T102HA-GR046T te va da pe spate cu configuratia pe care o are. Bineinteles, nu acesta este scopul lui si cred ca oricine intelege asta, mai ales cand ne gandim ca din multe puncte de vedere este la fel de mult tableta pe cat este laptop. Dar sa vedem mai concret cum stau lucrurile.

ASUS T102HA-GR046T are o configuratie normala pentru un astfel de produs

Fata de alte modele asemanatoare, acesta utilizeaza un procesor de laptop, Atom x5-Z8350. Este unul dintre procesoarele entry level, dar pentru un aparat asa cum este ASUS T102HA-GR046T, lucrul acesta este mai mult decat suficient. Memoria RAM este de 2 GB, nu mare, dar iarasi oarecum ok pentru ceea ce se cere. Oricum, acest aparat este facut pentru lucruri simple, pentru browsing, lucrat in Office sau pentru filme, iar pentru toate acestea el se prezinta bine, configuratia ducat toate aceste activitati (cel putin atat timp cat nu foarte multe dintre ele se dasfasoara in acelasi timp).

Placa video este una integrata, dar iarasi conteaza ca ea exista. Un lucru cu care nu cred ca multi se vor impaca atat de bine este capacitatea de stocare. ASUS T102HA-GR046T are doar 64 GB (memorie specifica unei tablete), iar o parte din aceasta este oricum ocupata cu Windows 10 (vreo 20 GB, mai exact). Totusi, daca vrei mai mult poti cumpara un card SD si o poti chiar dubla (un card de 64 nu e foarte scump), daca nu te multumesti cu unul de 32 GB.

Exista si alte elemente de conectivitate, in special o intrare USB 2.0, dar si intari micro USB si micro HDMI. Date fiind conditiile, nu este rau deloc faptul ca poti sa folosesti si un stick, dar si cablu USB pentru a face lagatura cu alte dispozitive. In final, camera si difuzoarele sunt decente, dar nu nu deosebite, calitate oferita de acestea fiind una medie.

Concluzii

ASUS T102HA-GR046T se remarca mai ales prin calitatea materialelor si a constructii. Are si cateva elemente de configuratie care sunt mai bune decat la alte modele asemanatoare, dar in general, in aceasta directie, lucrurile merg in continuare cam la fel. Oricum, daca ai nevoie de un laptop usor pe care sa il iei cu tine cand pleci de acasa, acesta poate sa ofere o solutie excelenta. Iar faptul ca poate sa fie folosit si ca tableta este un bonus foarte important. Cred ca unii cumparatori se vor plange de ecran, mai exact de dimensiunile sale, dar acesta este lucru pe care trebuie sa il accepti si pana la urma, de aceea iti si iei un astfel de model. Daca ai noroc si il gasesti la reducere, se poate dovedi a fi excelent.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply