Sharp LC-40FG3242E

Sharp este un producator renumit de televizoare din clasa accesibila, ce ramane in continuare foarte popular pe piata romaneasca. Sharp LC-40FG3242E (vezi aici reducerile de azi) este un televizor care reda simplu si eficient imagini Full HD de calitate superioara. Modelul are un pret foarte bun, un ecran performant si dimensiuni generoase, oferind un pachet perfect de dotari.

Sharp LC-40FG3242E

Despre Sharp LC-40FG3242E

Sharp LC-40FG3242E este un televizor care arata in primul rand foarte bine. Designul sau este subtire si are un aspect calitativ. Plasticul care sta la baza constructiei este unul rezistent. Televizorul este complet negru si arata foarte elegant. Rama slim care incadreaza ecranul scoate in evidenta imaginile si face totodata designul mai modern.

Sharp LC-40FG3242E
Televizor LED Smart LG, 123 cm, 49UJ670V, 4K Ultra HD

Sistemul de fixare este prevazut cu doua picioare laterale. Acestea ofera o stabilitate buna. Exista si posibilitatea fixarii pe perete, caz in care e necesar un suport VESA 200 x 300. Televizorul masoara in total 920.7 x 541.6 x 83.5 mm.

Sharp LC-40FG3242E lateral

Telecomanda pentru modelul Sharp LC-40FG3242E este una din cele mai simple de pe piata. Aceasta are un numar foarte redus de butoane, marcate in acelasi timp intuitiv. Controlul se face astfel cat mai usor si mai rapid. Se pare ca producatorul sta foarte bine la acest aspect. Ai acces instant la comenzi si setari care sa iti personalizeze experienta de vizionare in cel mai mic detaliu. Iti vei da seama rapid ce face fiecare buton si cum poti regla setarile.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Sistemul audio este unul puternic. Difuzoarele NICAM/A2 au o putere de 16 W si redau un sunet care se aude foarte bine. Sunetul este prelucrat folosind tehnologiile Dolby Digital/Digital+ si DTS TruSurround HD si ajunge astfel sa fie mai clar si mai amplu. Basul este in acelasi timp foarte bine nuantat. Televizorul are si un player multimedia integrat, redand astfel mai usor muzica de pe mp3, PC, telefon sau un sistem audio extern.

Imagini Full HD redate pe un ecran generos

Sharp LC-40FG3242E are o diagonala de 102 cm. Ecranul beneficiaza de iluminare LED de tip edge si are o luminozitate continua de 280 cd/m2. Luminozitatea buna permite redarea unui contrast dinamic de 1000000:1. Imaginile au astfel o profunzime mai buna, iar culorile par mai naturale. Ecranul reda imagini la rezolutia de 1920 x 1080 de pixeli. Pe ecranul de 102 cm vei putea surprinde astfel mult mai multe detalii. Imaginile sunt clare si au culori vii, fiind astfel foarte pline de viata si realiste. In plus, datorita tehnologiei Active Motion 100, ecranul reda imaginile in miscare mult mai fluid. Tehnologia Active Motion completeaza cadrele pentru a evita efectul de sacadare si scoate la iveala elemente care in mod normal ar fi fost ignorate.

Diferenta fata de modelele HD este vizibila. Pentru categoria sa de pret, televizorul are o calitate foarte buna si reprezinta o alternativa atractiva la modelele care apartin unor branduri de top. Seria pe 2017 a celor de la Sharp merita toata atentia, oferind un raport excelent calitate-pret.

Televizorul nu este dotat cu functii smart, asa ca nu se poate conecta direct la internet. Exista insa posibilitatea de a reda continut de pe PC sau laptop si de a folosi astfel televizorul pe post de monitor. Televizorul este dotat cu 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB si intrari video composite, Scart si de component. Acesta se poate prin urmare la orice tip de dispozitiv extern (consola de joc, PC, laptop, telefon, tableta, stick USB, HDD extern etc). Exista astfel totusi sansa de a extinde posibilitatile de distractie.

Ar mai fi de mentionat faptul ca pentru redarea canalelor digitale nu mai este necesar un decodor extern, televizorul putandu-le reda prin simpla conectare a cardului de la distribuitorul de cablu. Sharp LC-40FG3242E este dotat in acest sens cu un slot CI+ si un tuner digital DVB-T/T2/C/S/S2. Eliminarea necesitatii conectarii la un decodor extern este mai mult decat binevenita. Vei putea economisi astfel spatiu important in jurul televizorului si nu vei mai avea multe cabluri.

Concluzii

Sharp LC-40FG3242E este o optiune perfecta in cazul in care iti doresti un televizor de dimensiuni generoase care sa redea imagini de calitate Full HD. Modelul este ideal pentru living. Acesta nu are functii smart, dar se poate conecta totusi la PC, laptop si o gama larga de dispozitive externe pentru a reda continut si a extinde gama de divertisment. Per ansamblu, televizorul are dotari foarte echilibrate si reprezinta un competitor acerb in fata modelelor de la case mai mari (ex.LG, Samsung).

8 Total Score
Sharp LC-40FG3242E: televizorul Full HD non smart accesibil

Sharp LC-40FG3242E este un model decent in tot ceea ce inseamna functii design si imagini. Dar in special este un model decent ca si pret.

PROS
  • ecran Full HD de 102 cm
  • sunet puternic
  • telecomanda intuitiva
  • conectivitate extinsa
CONS
  • lipsa functiilor smart