Samsung 40J5100: televizorul Full HD cu imagine impecabila

Samsung 40J5100 vedere fataSamsung este unul dintre producatorii care investesc constant in gama de ecrane, acest lucru fiind valabil pentru toate dispozitivele sale (telefoane, tablete, televizoare etc). Diferenta se observa cu atat mai mult in cazul televizoarelor, acolo unde putem observa la scara larga performanta.  Samsung 40J5100 este un televizor de 100 cm din categoria entry level care arata cat de mult conteaza priceperea producatorului.

Despre Samsung 40J5100

Samsung 40J5100 este una dintre cele mai bune optiuni pentru categoria sa de pret. De ce? In primul rand, calitatea imaginii sale este superioara clasei. Modelul se face remarcat in fata competitiei prin dotarile foarte atractive. Ecranul beneficiaza astfel de functii avansate pentru prelucrarea imaginii, o luminozitate excelenta si posibilitatea de a regla setarile in detaliu dupa bunul plac.

Samsung 40J5100
Televizor LED Samsung, 101 cm, 40J5100, Full HD

Samsung 40J5100 vedere inclinat

Ecranul Full HD reda imagini la o rezolutie de 1980 x 1080 pixeli. Modelul Samsung 40J5100 are un indice PQI de 200, acest indice aratand raportul general de calitate a imaginii. Indicele se calculeaza avand in vedere rezolutia, culorile, contrastul, redarea cadrelor in miscare etc. Rezultatul este unul chiar foarte reusit. Imaginea Samsung isi arata din nou caracteristicile unice. La nivelul tehnologiilor de prelucrare a imaginii gasim Micro Dimming Pro pentru asigurarea unui contrast ridicat, Wide Color Enhancer pentru accentuarea culorilor, Clear Motion Rate 100 Hz pentru redarea detaliata a cadrelor in miscare si o serie de alte functii pentru o experienta de vizionare personalizata. In ansamblu televizorul sta foarte bine la capitolul imagine, acesta fiind punctul sau forte principal pentru categoria sa de pret.

La nivelul designului este de remarcat din nou calitatea superioara. Televizorul Samsung 40J5100 este construit dintr-un plastic foarte rezistent care inspira calitatea. Rama cu insertii argintii arata foarte bine si reprezinta un atu al designului. Designul este in acelasi timp foarte subtire, ceea ce aduce note suplimentare pe partea de aspect. Rama la fel de subtire creste cu atat mai mult impresia de profil ultra slim si pune ecranul in evidenta. Modelul are dimensiunile de 907.6 x 529.7 x 66.9 mm si se fixeaza pe masa cu ajutorul unui picior in V. Acesta poate fi fixat de asemenea si pe perete.

Televizorul nu este smart, asa ca nu se poate conecta pe cont propriu la internet. Acesta poate fi insa conectat la un laptop sau PC pentru a reda continut si pagini de pe internet.

La nivelul conectorilor se gasesc 2 port-uri HDMI, 1 port USB 2.0 si intrari Scart, video composite si de component. Posibilitatile de conectare permit asocierea la playere Blu-ray, PC-uri sau console de joc, precum si redarea de continut de pe stick-uri USB sau HDD-uri externe. Sunetul este unul standard, fiind asigurat de difuzoare de 20W. Fiind prelucrat de tehnologiile Dolby Digital Plus si DTS Studio Sound, acesta acopera totusi un spectru superior de frecvente si completeaza mai bine imaginile.

Samsung 40J5100 este asadar un televizor complex, mai mult decat decent pentru categoria sa de pret. Ecranul Full HD de 100 cm, imaginile de calitate superioara si designul elegant sunt doar cateva din elementele care recomanda modelul oricarui utilizator care doreste sa schimbe televizorul vechi cu unul modern.

 

9 Total Score
Samsung 40J5100

Samsung 40J5100 - televizor LED cu diagonala de 101 cm, Full HD, rezolutie de 1980 x 1080 pixeli, indice PQI de 200, Micro Dimming Pro, Wide Color Enhancer, Clear Motion Rate 100 Hz, dimensiuni de 907.6 x 529.7 x 66.9 mm, 2 port-uri HDMI, 1 port USB 2.0 si intrari Scart.

PROS
  • Diagonala de 101 cm
  • Rama subtire si stabilitate buna pe suport
  • Imagine excelenta