Samsung 32J4000

Daca in urma cu cateva decenii televizorul era folosit cateva ore pe zi, cu programele oferite de televiziunile nationale, in ziua de astazi, televizorul a ajuns sa faca parte integranta din viata noastra. Astfel, nu putine sunt familiile care, pe perioada cat stau acasa, pornesc televizorul indiferent daca au de urmarit un program anume sau, pur si simplu, vor sa fie la curent cu stirile zilei. Practic, putem spune ca televizorul a ajuns astazi sa inlocuiasca aproape in totalitate alte surse de informare, batand de departe radioul si fiind la mare concurenta cu internetul si dispozitivele mobile. In aceasta tendinta se inscrie si televizorul Samsung 32J4000 (vezi pretul de AZI), pentru care calitatea imaginii si conectivitatea cu dispozitivele media reprezinta atuuri forte.

samsung 32J4000 vedere fata

Despre Samsung 32J4000

Desi este un televizor ieftin, comercializat la un pret ce se situeaza putin peste 800 de lei, Samsung 32J4000 surprinde prin calitatea imaginii redate de ecranul. Acesta are o diagonala de 80 de cm, fiind capabil sa dezvolte rezolutii HD Ready, de 1366 x 768 pixeli. De asemenea, Samsung 32J4000 foloseste un algoritm avansat pentru ajustarea calitatii imaginilor, implementat prin functia Wide Colour Enhancer, brevetata de producatorul sud-coreean.

Samsung 32J4000
Televizor LED Samsung, 80 cm, 32J4000, HD

Claritate si pe analog, si pe digital

Astfel, odata ce am optat pentru aceasta functie, imaginile capata o noua claritate, ecranul LED fiind capabil sa redea si cele mai mici detalii. Din acest punct de vedere, utilizatorii spun chiar ca imaginile oferite de Samsung 32J4000 sunt cat se poate de realiste, iar culorile sunt vii, ajustabile prin functiile avute la indemana. De asemenea, claritatea imaginii se mentine ridicata nu doar pe canalele transmise in format digital, ci si in modul analog, unde calitatea este mult inferioara.

samsung 32J4000 vedere inclinata

Sunet premium, la pret de low-cost

In ceea ce priveste sunetul, televizorul celor de la Samsung poate smulge din nou laudele utilizatorilor sai, cata vreme acesta este unul de buna calitate, net superior altor dispozitive din aceeasi categorie. Acesta este redat in sistem Dolby Digital Plus, prin intermediul celor doua difuzoare de cate 5 W fiecare, dispuse in arta frontala. Si in acest caz, sunetul poate fi ajustat prin intermediul functiilor DTS Studio Sound si DTS Premium sound, ceea ce ii confera claritate chiar si la volum maxim, lucru pe care nu il vom intalni nici la unele boxe atasate la calculator sau la alte sisteme audio.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Usor si cu materiale de buna calitate

Din punct de vedere al designului, televizorul Samsung 32J4000 putem spune ca are un aspect destul de slim. La dimensiuni de 745 x 442 x 69 mm fara stand si de 745 x 466 x 150 mm cu standul de sustinere inclus, acesta cantareste doar 3.8 kg. Din acest punct de vedere, putem spune ca modelul celor de la Samsung este destul de usor pentru televizoarele din gama sa, chiar fara a folosi materiale ieftine. Astfel, plasticul din care este construita carcasa este unul de buna calitate, lucru care a devenit o obisnuinta pentru renumitul producator sud-coreean.

Subtire si elegant

Privit din lateral, ai spune ca Samsung 32J4000 nu are nimic in spate, ecranul de tip LED cu tot cu carcasa masurand sub 7 cm, cu toate porturile si sloturile incluse. Aici vom gasi mufa de alimentare pentru semnalul analogic prin cablu, dar si slotul pentru cartela digitala, pentru receptia semnalului in acest format. Odata deschis televizorul, partea frontala ofera imagini de exceptie, care intra in contrast cu marginile subtiri de culoare neagra, de pe care se distinge cu usurinta marca Samsung.

Nu in ultimul rand, Samsung 32J4000 beneficiaza de doua picioare laterale de sprijin, conferind dispozitivului un plus de stabilitate. Televizorul poate fi montat si pe perete, acesta fiind compatibil cu sistemele VESA 200 x 200. Cifrele indica standardul kit-urilor actuale de prindere pe perete, reprezentand distanta dintre diblurile de prindere, care in acest caz este de 200 mm pe orizontala si 200 mm pe verticala.

Tehnologie LED, pentru un raspuns mai bun al imaginii

Chiar daca nu este un televizor smart, modelul Samsung 32J4000 ofera suficiente avantaje pentru pretul sau de achizitie, mai mult decat avantajos. Astfel, in primul rand, trebuie mentionata tehnologia LED, care a inlocuit cu succes tehnologia LCD, mult mai comuna si existenta pana nu demult pe televizoarele din aceasta gama. Cele doua tehnologii sunt oarecum asemanatoare, in sensul ca ambele folosesc cristalele lichide pentru redarea imaginii, diferenta fiind facuta de sursa de iluminare a acestora.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Astfel, daca in cazul televizoarelor LCD vorbeam despre iluminare din spate cu neon, in cazul celor LED vorbim despre iluminare cu ajutorul diodelor luminoase. Avantajele sunt net in favoarea televizoarelor LED, care ofera o luminozitate superioara, dar si un timp de raspuns si o durata de viata net superioare fata de modelele LCD.

Port HDMI si intrare Scart

In ceea ce priveste conectivitatea fata de alte dispozitive media, putem spune ca televizorul Samsung 32J4000 sta destul de bine. Acesta beneficiaza de doua porturi HDMI, cu ajutorul carora televizorul poate fi instalat si pe post de monitor. In acest mod, te vei bucura de continutul de pe laptop sau calculatorul personal pe un ecran cu diagonala de 80 de cm, fara sa iti obosesti ochii sau sa setezi ecranul calculatorului la rezolutie si intensitate maxima a luminii pentru o mai buna vizibilitate.

De asemenea, televizorul beneficiaza de slot CI pentru cartela dgitala, precum si de mufa Scart (RGB), pentru conectarea la diverse console sau recievere de semnal. Mai mentionam aici si intrare video compozita, utila in cazul in care dorim sa conectam la televizor un video-player sau un alt gadget de redare a imaginilor.

Imparte-ti amintirile cu prietenii, prin portul USB

Nu in ultimul rand, televizorul Samsung 32J4000 este echipat cu slot USB, cu ajutorul caruia putem conecta usor un stick de memorie, de pe care putem partaja prietenilor sau familia amintirile noastre pretioase. De asemenea, putem vedea fara probleme un film descarcat de pe calculator, fara a fi nevoiti sa mai stam in fata ecranului de 15 sau 17 inch. Acum, putem face acest lucru direct din fotoliul nostru, fara a mai fi nevoie de cabluri sau alte conexiuni suplimentare.

Credem ca este de la sine inteles ca televizorul Samsung 32J4000 vine echipat cu telecomanda, care, chiar daca nu este atat de intuitiva, are un raspuns bun la activarea principalelor functii de pe ecran.

Concluzii

Concluzionand, putem spune ca Samsung 32J4000 reprezinta o optiune demna de luat in calcul atunci cand dorim sa achizitionam un televizor ieftin, dar care incearca sa isi depaseasca totusi conditia. Acesta ofera imagini de o calitate superioara si un sunet de exceptie, iar conexiunea USB ii permite sa se transforme intr-un adevarat centru media la tine acasa. Pentru cei care isi doresc un model mai performant, modelul Samsung 32J5200, a carui rezolutie este full HD este o alegere buna. Pe langa o imagine mai clara, modelul din urma mai pune la dispozitie si functia Smart ce te aduce mai aproape de lumea virtuala a internetului.

8.4 Total Score
Samsung 32J4000

Relaxare totala cu ajutorul celor de la Samsung. Modelul 32J4000 este un LED HD, cu o diagonala de doar 80 cm, dar subtire si elegant.

PROS
  • Aspect placut si atragator
  • Functie Wide Colour Enhancer
CONS
  • Doar HD
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply