UTOK U32HD5

Daca doresti un televizor ieftin, dar care sa iti indeplineasca si niste standarede minime de confort si de calitate a imaginii, atunci televizorul LED UTOK U32HD5 (cel mai bun pret al momentului AICI) poate fi o optiune potrivita. Cu o diagonala rezonabila si cu o imagine de o calitate acceptabila, televizorul putem spune ca se incadreaza in niste snatdarde minime pentru cei care doresc sa beneficieze de programele de muzica, divertisment ori stiri oferite de canalele din cablu.

UTOK U32HD5Despre UTOK U32HD5

Televizorul poate indeplini cu succes functia de monitor atasat la calculator, chiar daca rezolutia nu este una atat de inalta, precum la alte modele mai scumpe. De asemenea, televizorul dispune de un sistem avansat de cautare a programelor, precum si de slot USB, pentru acces rapid la filme si fotografii din surse externe, fara a mai fi nevoie conectarea la calculator, DVD player sau sistem home cinema.

UTOK U32HD5
Televizor LED UTOK, 80 cm, U32HD5, HD

Simplitate si eficienta

Din punct de vedere al designului, televizorul UTOK U32HD5 nu poate fi considerat chiar o opera de arta, in schimb, acesta vine cu un aspect simplu si cat se poate de slim pentru gama sa. Rama subtire de culoare neagra ii confera un aspect elegant, fara ca nimic din partea din fata sa ii stirbeasca din linia moderna, atent finisata.

Singurul buton oarecum la vedere este amplasat in partea din dreapta, la baza, acesta avand dubla functie – de pornire/oprire, respectiv, de volum si schimbare a canalelor. In rest, televizorul pare a avea o buna stabilitate, conferita de cele doua picioare pe post de stand, de asemenea, de culoare neagra.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

La dimensiuni de 732 X 69 X 427 mm fara stand, respectiv, 732 X 181 X 467 mm cu stand inclus, televizorul cantareste doar aproximativ 4,5 kg, ceea ce il face usor de transportat si de amplasat pe orice suport, indiferent ca vorbim despre corpuri de mobilier sau un stand de perete. Televizorul vine cu cablu de alimentare inclus si cu telecomanda, astfel incat acesta este numai bun de conectat, in momentul in care aveti semnal de cablu tras in locuinta.

Unghi bun de vizibilitate

Fara a fi un televizor smart, modelul UTOK U32HD5 reprezinta o alegere inspirata pentru cei care doresc un dispozitiv ieftin, care sa suplineasca nevoia de informare si de divertisment. Astfel, tehnologia LED si ecranul plat ii confera o calitate buna a imaginii, chiar daca timpul de raspuns de 10 ms cam lasa de dorit pentru un dispozitiv din zilele noastre.

De asemenea, imaginile in format HD sunt disponibile la rezolutii de 1368 x 768 pixeli, televizorul oferind un unghi de vizibilitate destul de bun, de 178 de grade. In ceea ce priveste luminozitatea, aceasta este de 200 cd/m², dispunand de un contrast nativ de 900 la 1.

Mai mentionam ca televizorul dispune de functia monitor, putand fi conectat cu usurinta la orice calculator sau laptop, in vreme ce sunetul este asigurat de doua difuzoare a cate 6W fiecare. In acest sens, unii utilizatori sustin ca volumul cam lasa de dorit, prezentand distorsiuni la nivel maxim. In schimb, televizorul poate crea o experienta placuta pe modul Film, unde efectele vizuale sunt dublate de un sunet acceptabil, chiar daca la un volum ceva mai redus.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Astfel, formatul 16:9 al ecranului iti permite vizionarea in bune conditii a unui film ori a unui concert, la un unghi de vizualizare de aproape 180 de grade, ceea ce poate oferi un confort in plus celor care vor sa imparta cu tine aceasta experienta. La o rata de raspuns de 10 ms, televizorul poate fi considerat putin cam lent atunci cand il deschizi, insa trebuie luat in considerare si pretul la care emitem aceste pretentii.

Nivel acceptabil de conectivitate

In schimb, dispozitivul Utok sta destul de bine la capitolul conectivitate. Acesta dispune de slot pentru cartela digitala pentru receptionarea semnalului TV, fiind dotat totodata cu trei porturi HDMI, intrari SCART si PC. Nu in ultimul rand, modelul UTOK U32HD5 dispune de slot USB, cu ajutorul caruia putem partaja filmele si fisierele noastre favorite direct pe televizor, astfel incat sa nu mai fie necesara conectarea la un player video sau calculator.

Televizorul mai este dotat cu mufe pentru casti audio si player multimedia integrat, venind la pachet cu cablu de alimentare, telecomanda si manual de utilizare. Cat priveste consumul energetic, acesta este de 50 W, situandu-se la un nivel mediu intre modelele gamei sale.

Concluzii

Concluzionand, putem spune ca televizorul UTOK U32HD5 reprezinta o alegere buna avand in vedere raportul calitate-pret, chiar daca la cateva sute de lei in plus am putea beneficia de niste functii suplimentare si un plus de calitate a imaginii si a sunetului.

7 Total Score
UTOK U32HD5, Televizor LED cu raport ideal calitate-pret

Fara sa fie unul dintre cele mai performante modele, UTOK U32HD5 este ideal pentru o camera mica sau dormitor.

PROS
  • Pret accesibil
  • Port USB
  • 3 porturi HDMI
  • Unghi bun de vizualizare
CONS
  • Sunet slab
  • Rezolutie redusa
  • Rata mare de raspuns
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply