Samsung 65KU6072

In principal, nu as recomanda sa cumperi un televizor care se afla pe piata de mai bine de doi ani. Cum industria avanseaza rapid, este clar ca unele modele mai raman si in urma, in special cele care sunt mai ieftine. Dar cand vorbim despre un aparat de la Samsung, unul chiar bun atunci cand a fost lansat, lucrurile se schimba un pic. Desi acum nu mai este chiar premium, nivelul de calitate tot este mai ridicat, mai ales in comparatie cu cel pe care il regasim la unele mai aparate mai ieftin din ziua de astazi. Asadar, Samsung 65KU6072 (vezi pretul de AZI) este un tv din 2016, dar este unul bun, care ramane o recomandare solida si in 2018.

Samsung 65KU6072

Despre Samsung 65KU6072

Asa cum era si de asteptat, orice televizor premium, fie el si unul vechi de doi ani de zile, arata foarte bine. Acesta are un ecran foarte subtire si nu iti vei da seama ca este diferenta dintre el si un televizor LED de astazi.

Samsung 65KU6072
Televizor LED Smart Samsung, 163 cm, 65KU6072, 4K Ultra HD

Samsung 65KU6072 a aparut in vremea in care isi faceau intrarea pe piata si primele aparate QLED, dar nu este unul dintre ele, ceea ce reprezinta un avantaj, fiind mai ieftin. Rama este si ea subtire si pentru un televizor mare, de 163 cm, stativul este destul de inspirat, avand si el niste dimensiuni impresionante (asta daca vrei sa il folosesti, pentru ca montajul in perete reprezinta o solutie la fel de buna, daca nu mai buna).

Samsung 65KU6072 review

La lucruri mai putin bune putem trece materialele. Samsung 65KU6072 este un model de pret mediu, deci nu te poti astepta la aluminiu si alte aliaje. Este un plastic simplu, dar daca ai grija de televizor (ceea ce ar trebui sa faci indiferent de materiale), nu vad de ce ar trebui sa exista probleme din acest punct de vedere. Asa ca il poti cumpara linistit pentru living, fiind un model perfect pentru o astfel de incapere. Apoi, il poti lua si pentru un spatiu comercial, pentru ca intruneste atat criteriile de calitate cat si pe cele de marime.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Samsung 65KU6072 ofera un nivel ridicat de calitate

Nu multe lucruri s-au schimbat in ultimii doi ani pentru acest model. In afara de cele QLED, destul de putine aparate de la Samsung ofera un nivel mai mare de calitate in 2018. In primul rand, caracteristicile de imagine sunt moderne si la zi. Rezolutia este 4 K UHD, apare si functia HDR (desi s-ar putea ca modelel noi sa o aiba mai bine integrata), dar si micro dimming, adica fiecare pixel poate sa fie iluminat in functie de ceea ce arata el. Astfel, claritatea, culorile si contrastul sunt toate la nivel inalt. Nu prea ai ce sa ii reprosezi aparatului, Samsung 65KU6072 fiind avansat din acest punct de vedere.

La capitolul sunet insa, el sta ceva mai rau. Are un difuzor de 20 W, ceea ce este cam putin. Acesta face fata atunci cand nu te astepti la o calitate de cinema a sunetului, dar pentru a o obtine pe aceasta, trebuie sa folosesti un soundbar sau un sistem audio mai complex. Din pacate, ele nu se pot conecta prin bluetooth, ceea ce am vazut ca a dezamagit cativa cumparatori. Dar pentru a spune sincer, putine televizoare au aceasta posibilitate, deci nu cred ca sunt probleme nici aici.

Samsung 65KU6072 foloseste un sistem de operare Tizen, iar acesta este corespunzator. Fara a fi cel mai bun sau cel mai nou, ofera acces la foarte multe aplicatii. Probabil ca mai interesante raman tot cele pentru filme si clipuri, mai ales ca datorita lor poti vedea filme 4K, dar important este ca ele acopera destule de multe gusturi. Televizoare si mai multe porturi HDMI si USB, deci filme poti vedea si din alte surse externe.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Concluzii

In cazul lui Samsung 65KU6072 nu conteaza anul fabricatiei. Televizorul este la nivelul celor medii de astazi, iar pretul lui este unul foarte asemanator cu al lor (raportul este bun, desi nu discutam despre cel mai ieftin model de pe piata).. Deci este o solutie a fel de buna precum acestea. Arata foarte bine si are toate tehnologiile necesare. Are si cateva puncte mai slabe, dar nu este un model de varf, asa ca e normal ca ele sa exista. De asemenea, daca esti interesat de un aparat ceva mai mic, exista mai multe variante in aceasta serie, deci solutii exista, cu aceleasi calitati.

8.5 Total Score
Samsung 65KU6072, un televizor de clasa medie care merita atentie

Un televizor care arata bine

PROS
  • Design interesant
  • Raport calitate pret bun pentru un televizor mare
  • Imagine excelenta
CONS
  • Sunet slabut
  • Sistem de operare din generatia trecuta
Add your review

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply