Sony 55XF8505

Seriile noi de la Sony, adica modelele aparute in 2018, au avut parte de o primire foarte buna din partea presei de specialitate. Desi in categoria premium acestia nu au operat schimbari atat de mari (modelele OLED au primit un update de design, dar tehnologiile au ramas aceleasi iar modelele de anul trecut oricum continua sa se fabrice), in categoria medie gasim numeroase televizoare noi. Ca intotdeauna, un model vine in mai multe versiuni de diagonala, uneori cu mici diferente intre ele. Spre exemplu Sony 55XF8505 face parte dintr-o serie decenta, acesta fiind unul dintre aparatele mai mici. Dar cum singura diferenta intre ele este ca televizoarele mari au rama neagra, iar celelalte, gri, nu se poate spune ca unele dintre ele ar fi avantajate in vreun fel.(Doar acum la reducere)

Despre Sony 55XF8505

In sine, design-ul este un avantaj important pentru orice televizor. Lumea este atenta la cum arata acestea si atunci cand te pregatesti sa investesti intr-un model cu pret peste medie, e clar ca ar trebui sa cauti ce este mai bun. Si Sony vine constant cu unele dintre cele mai aratoase televizoare de pe piata (si pastreaza acest lucru si atunci cand preturile nu sunt atat de mari). Sony 55XF8505 este un televizor cu rama din aliminiu, aproape imperceptibila (este foarte subtire) si cu o carcasa pe masura. Nu detine un ecran OLED, deci acesta nu este pe atat de subtire pe cat s-ar putea (si pe cat de minimaliste sunt unele televizoare mai scumpe scoase de japonezi), dar LCD-ul prezent aici aduce cu sine totusi un design impecabil.

Sony 55XF8505
Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA, 138.8 cm, 55XF8505, 4K Ultra HD

Diagonala lui Sony 55XF8505 este de 138 cm. Nu este nici pe departe un tv mare, dar in seria lui se gasesc si altele mai mici. Acesta este un model care se integreaza perfect intr-un living de marime medie. As spune ca isi poate gasi locul si intr-un bar, dar de daca aceasta el trebuie sa aiba o suprafata mai mica. In general, ramane insa un aparat pentru acasa. Cred totusi ca unele dintre noile modele de la Sony sufera un pic din punct de vedere vizual din cauza stativului. Acesta este cam mare, iar cele doua picioare nu sunt chiar atat de speciale. Este adevarat ca la aparatele mai mari, picioare pe masura inseamna si mai multa stabilitate, dar aici lucrurile puteau sta ceva mai bine.

Despre Sony 55XF8505

Sony 55XF8505, performante deosebite, asa cum era de asteptat

Citeste si despre Televizoare Full HD

Intr-un fel, aproape ca nici nu mai este nevoie sa discutam despre acest aspect. Atunci cand spui televizor bun de la Sony, Samsung sau LG stii deja la ce sa te astepti. Ecranul este unul de 100 Hz, cu procesor X1, asa ca ofera suficient de multa putere pentru a putea afisa niste imagini spectaculoase.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Iar ecranul LCD, desi cu posibilitati mai reduse decat ale unui OLED, este mai stabil in ceea ce priveste contrastul. Bineinteles, nici nu se putea lansa un astfel de televizor fara rezolutie 4K si fara HDR. In mare, totul functioneaza impecabil la nivel de imagine si calitatea din acest punct de vedere este foarte buna in raport cu pretul cerut.

Cam acelasi lucru se poate spune si despre sunet. Daca Sony 55XF8505 ar fi fost mai mare, as fi fost si eu ceva mai rezervat in privinta calitatii audio. Dar pentru un tv de 138 cm, totul este mai mult decat ok. Depinde insa si de cei vrei sa vezi si, implicit, sa auzi.

Citeste si despre Televizoare Sony

Daca vrei ca filmele tale sa se auda ca la cinema si sa imaginea sa aiba un sunet pa masura, atunci e bine sa folosesti si un sistem audio. Daca insa nu esti atat de interesat de asa ceva, difuzoarele sunt ideale asa cum sunt.

Sony 55XF8505 are si un sistem smart la care s-a lucrat. Varianta de Android 7.0 este mai buna, mai rapida si cu mai multe aplicatii. Nu este perfecta inca, dar se vad imbunatatiri. Iar cand filmele si emisiunile 4k online nu te mai multumesc, exista cele patru porturi HDMI si 3 USB pentru a rezolva situatia.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Concluzii

Sony 55XF8505 este unul dintre acele televizoare care nu are un pret imens, dar care ofera calitate la un nivel ridicat. Daca vrei sa vezi Campionatul Mondial de anul acesta pe un tv nou si bun, atunci Sony ti0au pregatit solutia perfecta. Dar si filmele si emisiunile tv se vad bine pe el, deci pachetul e complet.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply