Sony 75XE8596

Trebuie sa recunoastem ca industria producatoare de televizoare a ajuns extrem de departe. Ceea ce in urma cu vreo cativa ani ni se parea SF, in ziua de astazi a capatat o valoare medie. Cam asa se intampla si cu multe dintre cele televizoarele de la firmele mari, LG, Samsung sau Sony. Pentru orice cumparator obisnuit ele pot sa fie cu adevarat sezantionale, dar pentru un expert, mai ales pentru cineva din afara tarii, obisnuit cu cele mai scumpe televizoare existente, modelele vor avea o calitate ridicata, dar in niciun caz cea mai ridicata. Cam asa se intampla si cu Sony 75XE8596 (reducerile de AZI doar aici), un televizor foarte bun, indiferent de ce spun unele publicatii straine, care il prezinta ca fiind un pic inferior altor modele.

Sony 75XE8596

Despre Sony 75XE8596

Pentru inceput, as vrea sa spun si eu ca televizorul nu este cel mai avansat dintre cele pe care le gasim la noi. Dar in realitate, cat de mult conteaza asta? Atunci cand calitatile imaginii si ale culorilor pot sa fie cunoscute doar prin utilizarea unor masuratori profesionale si cand tehnologiile care ajuta la crearea imaginii aduc doar imbunatatiri marginale la ceva ce era deja foarte bun, merita oare sa dai inca 1000 de euro in plus pe un televizor? Unii ar spune ca nu. Eu cred ca da, dar nu mereu. In tot cazul, nu cand un televizor precum Sony 75XE8596 este implicat.

Sony 75XE8596
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 189.3 cm, 75XE8596, 4K Ultra HD

In privinta design-ului, nu am ce sa ii presez. Poate doar faptul ca este cam mare pentru o locuinta normala. Are o diagonala de 190 cm, fiind bun doar intr-un living spatios. Daca nu il ai, te poti orienta care alte modele din serie, existand si unele mai mici.

Sony 75XE8596 review

Dar daca exista spatiu si buget, merita atentia ta. Rama arata grozav, la fel si ecranul. Desi nu este un OLED, este destul de subtire si de elegant. Are si un stativ ok, dar cel mai bine il montezi in perete.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Sony 75XE8596 are o imagine senzationala

Sony 75XE8596 beneficiaza de majoritatea tehnologiilor si a sistemelor care carcterizeaza modelele noi. Lipseste una singura si despre aceasta vom discuta mai tarziu. Pana atunci, rezolutia 4K si functia HDR apar, impreuna cu unul dintre cele mai puternice procesoare din clasa lui, asa incat imaginea arata senzational. Culorile sunt si ele foarte bun, indiferent daca te uiti la filme sau la sport. Intr-adevar, lipseste functia de local dimming, asa ca pentru a balansa color bleeding-ul, ecranul isi schimba luminozitatea tot odata. Diferentele sunt insa foarte mici in comparatie cu ceea ce vedem la niste televizoare OLED sau QLED, deci nu merita sa fie discutate chiar atat de mult. De asemenea, tot la nivel de imagine, functia upscale ofera o imagine destul de buna si atunci cand rezolutia nativa a programelor nu este 4K, ci HD sau chiar SD.

Sunetul se ridica si el la un nivel optim pentru un model premium. Sony 75XE8596 ofera o redare audio excelenta atunci cand vine vorba de televiziune sau de o utilizare mai putin pretentioasa. Cand vrei sa te uiti insa la filme cu un sunet de cinema, cred ca ar fi bine sa incerci macar sa folosesti un sistem audio. Niciun televizor nu exceleaza insa aici, deci nu ii pot reprosa nimic acestuia, mai ales cum este mare si pentru a acoperi o spatiu mare este nevoie de ceva mai mult.

Si asa ajungem la singura parte negativa pe care o putem gasi pentru Sony 75XE8596, adica sistemul de operare Android TV. Acesta este ok pentru modelele mai ieftine sau pentru un producator mai de buget, dar nu stiu de ce Sony il pastreaza si pentru televizoarele foarte avansate, fiind constant un punct nevralgic. Nu este rau, are multe aplicatii, dar se si misca mai greu ca altele si parca nici bogatia de variante nu e asa mare. Iar conditiile in care LG are Web OS si Samsung ofera si ei imbunatatiri la Tizen, nu vad de ce nu se poate si aici.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Concluzii

Sony 75XE8596 este, fara discutie, un televizor foarte bun. Are o diagonala mare si asta il face, probabil, mai putin atractiv pentru multi cumparatori (conteaza si pretul insa, acesta crescand odata cu diagonala). Dar daca simti ca vrei un astfel de model ti-l recomand cu incredere, pentru ca ofera toate calitatile, la nivel aproape maxim (da, in afara de sistemul de operare, la care mai trebuie lucrat).

9 Total Score
Sony 75XE8596, televizor imens, de calitate premium

Design bun, pe masura modului in care functioneaza

PROS
  • Diagonala imensa ar putea fi un avantaj pentru unii
  • Imagine senzationala
  • Sunet bun
  • Design atractiv
CONS
  • Diagonala poate fi un dezavantaj pentru altii
  • Sistemul de operare
Add your review

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply