Sony 49WE755

Sony este o firma celebra in toata lumea, produsele lor fiind unele universal laudate, indiferent daca vorbim despre telefoane, console pentru jocuri, laptop-uri sau televizoare. In categoria cea din urma, firma din Japonia ocupa locul trei la nivel mondial ca vanzari, iar aparatele lor sunt considerate fara echivoc unele dintre cele mai bune din lume. Si aici nu intra doar televizoarele premium, care aduc tehnologii de ultima generatie, ci si cele de nivel mediu sau chiar cele mai ieftine (desi Sony nu practica unele dintre cele mai reduse preturi), care ofera un raport calitate pret foarte corect. Sony 49WE755 (vezi pretul de AZI) este, din cele mai multe puncte de vedere, un aparat de nivel entry level, dar as spune ca pentru o piata asa cum este cea de la noi, propune destul de multe avantaje si chiar merita atentie.

Sony 49WE755

Despre Sony 49WE755

Daca LG sau Samsung mai scot si televizoare decente, din categoria celor mai ieftin, cu un aspect ok, dar nu spectaculos, Sony parca nu are niciun model care sa se incadreze in aceasta categorie. Practic, toate televizoarele lor arata grozav iar Sony 49WE755 nu face nici el exceptie de la aceasta regula.

Sony 49WE755
Televizor LED Smart Sony, 123.2 cm, 49WE755, Full HD

Este adevarat ca este si un model cu diagonala apropiata de medie, adica are 123 cm, ceea ce il face ideal pentru un living mai usor. Este mai simplu sa creezei un televizor atractiv din punct  de vedere vizual atunci cand lucrezi cu o diagonala mai mare, dar acest lucru nu scade deloc din meritele celor care au facut design-ul.

Sony 49WE755 review

Sony 49WE755 are o rama foarte subtire si carcasa este surprinzator de slim, mai ales daca ne gandim ca ecranul este unu simplu LED si nu vreun OLED foarte complex. De asemenea, stativul arata bine, desi in practica el nu este chiar cel mai util. Nu este atat de stabil pe cat mi-as fi dorit, asa ca o idee mai buna ar fi sa instalezi televizorul in perete. De asemenea, cred ca este alegerea mai interesanta vizual.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Desi rezolutia e doar full HD, calitatea imaginii este una ridicata

Din punctul de vedere al imaginii, Sony 49WE755 nu este nici pe departe cel mai avansat televizor, dar prezinta o situatie destul de orginala. Este unul dintre putinele modele de pe piata care are rezolutia full HD si cu toate acestea prezinta si functia HDR, de regula pastrata pentru modelele de top. Asta inseamna ca, pe de-o parte, rezolutia va fi una destul de buna, mai ales la filme vazute online sau de pe Blue Ray (si la tv, dar aici depinde de operatorul de cablu). In acelasi timp, culorile vor fi mai vibrante. Cum ecranul este insa unul mai simplu si nici nu discutam despre o rezolutia 4K UHD, este clar ca vor fi destule televizoare cu un contrast si culori superioare. Dar pentru pretul cerut, acest model ofera un nivel maximal de calitate.

Ca sunet, el se ridca la un nivel decent, dar nu surprinde prin nimic. Ofera exact aceleasi sunet pe care il regasim la majoritatea televizoarelor cu pret mediu. Daca vrei sa te bucuri de un sunet pe masura imaginii pe care o ofera Sony 49WE755, atunci cea mai buna idee ar fi sa investesti intr-un soundbar sau in niste boxe.

Asa cum spuneam, televizorul este unul marisor, dar si modern. Are un sistem de operare Android TV iar in mod normal as spune ca nu este cea mai buna alegere din lume (dar Sony continua sa o faca, desi exista critici). Dar pentru pretul acestui televizor, modul in care functioneaza aplicatiile si numarul acestora este mai mult decat decent. Si conexiunea wi fi este buna si stabila, deci totul e ok. Iar cand te plictisesti si de Netflix sau Youtube, atunci poate sa vei folosi intrari HDMI si USB pentru a vedea filme din surse externe.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Concluzii

Sony 49WE755 are publicul sau tinta. Daca vrei un model marisor, dar nu exagerat (bun si pentru living, dar si pentru unele dormitoare), Sony 49WE755 se poate dovedi a fi un model mai mult mult decat competent. Nu este cel mai bun din lume, dar are si un pret decent care ii asigura suficienta atentie din partea cumparatorilor. Si nu in ultimul rand, cumperi de la una dintre cele mai mari firme din lume, deci nivelul de incredere ar trebui sa fie unul destul de ridicat.

8 Total Score
Sony 49WE755, un televizor foarte atractiv

Sony 49WE755 are un design impecabil, asa cum se intampla cu majoritatea modelelor firmei

PROS
  • Design foarte atractiv
  • Rezolutia full HD este completata de functia HDR
  • Pretul acceptabil pentru un aparat destul de mare
CONS
  • Sunetul
  • Stativul
Add your review

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply