Nei 50NE5000

Trebuie sa fiu sincer si sa spun ca Nei este una dintre cele mai obscure firme de televizoare despre care am scris in ultima vreme. Numele acestui brand de buget mai apare din cand in cand prin ofertele comerciantilor online si offline, dar nu as spune ca este un brand de nivelul celor de la Horizon, Vortex sau Orion. Asta in ceea ce priveste renumele, pentru ca la nivel de calitate aduc in mare cam aceleasi caracteristici (poate Horizon se diferentiaza intrucat au si modele mai spre categoria premium). Cu alte cuvinte, un televizor precum Nei 50NE5000 (pretul il gasesti AICI) este unul bunut, dar nu extraordinar. Are insa si calitatile surprinzatoare, toate la un pret acceptabil.

Nei 50NE5000

Despre Nei 50NE5000

Nici acesta nu este un colos de peste 160 cm. De fapt, la 125 cm, poate sa para chiar un televizor micut pe langa cele mai mare modele de pe piata. Si totusi, Nei 50NE5000 nu este nici pe departe un televizor de dormitor, cel putin nu unul pentru un dormitor mic.

Nei 50NE5000
Televizor LED Nei, 125 cm, 50NE5000, Full HD

Diagonala lui il face perfect pentru livingul unor persoane care nu au la fel de multe pretentii si care isi doresc un model functional in primul rand, nu unul complex. De asemenea, poate sa fie o solutie pentru un magazin, un birou sau un bar mai mic, unde nu merota sa cumperi un televizor imens.

Nei 50NE5000 review

In ceea ce priveste design-ul, aparatul arata decent. Nei 50NE5000 este un televizor cu aspect destul de modern. Rama si carcasa sunt subitiri, dar se cunoaste ca materialele sunt unele mai ieftine. Este un minus faptul ca nu se ridica la nivelul de calitate oferit de Samsung sau LG, dar si pretul este unul pe masura. Are si un stativ format din doua picioare, decent, dar la 125 cm as recomanda ca televizorul sa fie montat in perete, aceasta varianta fiind mai sigura si mai eleganta.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Caracteristici decente, dar totusi tributare pretului

Un fapt relativ surprinzator este prezenta rezolutiei full HD. Insa daca stam si ne gandim ca ea capata mai multa logica pe un ecran mare decat pe unul de 80 cm (sau mai rau, de 60 cm), aceasta caracteristica nu mai pare atat de ciudata. In plus, tehnologia prin care se fabrica ecranele full HD nu mai este una scumpa, deci si firmele mai mici isi permit sa foloseasca rezolutia intermediara (unele au trecut si la 4K, dar mai dureaza pana cand acesta ajunge un eveniment des intalnit). Asadar, cu un abonament bun la cablu, poti vedea niste imagini destul de spectaculoase. Intotdeauna mi se pare ciudat insa cand oamenii compara un televizor ieftin ca Nei 50NE5000 cu unul de firma. Chiar daca au aceeasi rezolutie, imaginea nu va fi la fel, dar pentru banii investiti, as spune ca e suficient cand ofera acesta.

Iara, din punct de vedere sonor, Nei 50NE5000 face o treaba decenta. Are un difuzor de 20 W, care poate sa acopere asa cum trebuie o camera de marime medie. Nu este un sunet perfect, uneori sunetele contopindu-se intre ele, dar pentru pretentiile lui, e bun. Sa nu uitam ca ii poti monta si un sistem audio care va ridica mult calitatea, iar daca gasesti unul mai ieftin, chiar ar fi o idee ok.

Pentru continut video de calitate ai trei posibilitati, asa cum se intampla de regula in cazul acestor televizoare (adica al celor fara conexiune online). In primul rand, e cablul tv, dar acolo continutul poate arata bine, dar stim cu totii ca nu are calitate. Ca solutie de rezerva poti folosi fie un DVD player (Nei 50NE5000 are doua intrari HDMI) sau un stick de pe care sa vazi filme (sunt doua intari USB pentru asta).

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Concluzii

Nei 50NE5000 este un televizor bunisor, dar marele sau avantaj este diagonala. Prin simplul fapt ca este unul dintre cele mari modele ieftine, acesta poate sa devina o tina importanta pentru multi cumparatori. Asta inseamna ca si raportul dintre pret si calitate este unul destul de bun, alt lucru de luat in calcul. Pana la urma, nici nu mai conteaza ca brandul este unul necunoscut atat timp cat calitatea este ok. Deci daca nu te intereseaza sa ai un televizor complex in living, dar vrei totusi unul cu imagine mai buna, acesta poate sa fie recomandat. Doar sa nu te astepti la calitati premium, caci vei fi dezamagit.

7.5 Total Score
Nei 50NE5000, un televizor ieftin, dar destul de mare

De regula nu vezi televizoare mari si ieftine, dar Nei 50NE5000 este o exceptie

PROS
  • Diagonala de 125 cm
  • Raportul calitate pret
  • Rezolutia full HD
CONS
  • Constructia destul de banala
  • Nu este un televizor foarte avansat
Add your review

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply