LG 24MT49DF

LG este clar un gigant al productiei de televizoare. Firma din Coreea de Sud detine o buna parte din piata si in general se claseaza pe locul 2 cand vine vorba despre vanzari. Au tehnologii de top, unele extrem de scumpe, dar si care ofera foarte multe avantaje. Dar pe langa aceste modele care sunt oricum senzationale, producatorul are si o serie variata de aparate mai mici si mai ieftine. Unele pot fi folosite si ca monitor, altele sunt mai mult televizor, dar constant ramane nivelul de calitate, unul rezonabil, chiar bun pentru diagonala si pretul acestora (desi mici, nu sunt chiar cele mai ieftin din categoria lor). Un astfel de exemplu este LG 24MT49DF (vezi oferta de azi).

LG 24MT49DF

Despre LG 24MT49DF

Asa cum probabil ca v-ati dat si seama, LG 24MT49DF este unul dintre acele modele cu functie dubla. Il poti pune pe birou, conectat la un PC si isi va face treaba destul de bine. Dar in acelasi timp ii poti gasi si loc in bucatarie sau intr-o camera mai mica si va functiona ok si ca televior.  O veste buna ar fi ca poate sa fie montat si in perete. Oricum stativul sau, desi bun si stabil, nu arata prea bine, deci aceasta poate sa fie chiar o imbunatatire.

LG 24MT49DF
Televizor LED LG 60 cm, 24MT49DF, HD

In ceea ce priveste diagonala, LG 24MT49DF are 60 cm. Este un televizor mic si nu foarte special ca design. Rama nu este cea mai subtire, nici cea mai buna ca materiale. Dar este si unul ieftin, deci aceste caracteristici sunt acceptabile in conditiile date. In plus, daca il vei cumpara pentru functia de monitor, design-ul efectiv incepe sa devina chiar mai putin important, functionalitatea capatand si mai multa relevanta in alegerea pe care urmeaza sa o faci.

LG 24MT49DF review

Caracteristicile tehnologice nici nu surprind, dar nici nu dezamagesc

Se poate spune chiar ca LG 24MT49DF este unul dintre cele mai bune televizoare mici de pe piata. Poate ca el nu straluceste in ceea ce priveste aspectul (bine, nu straluceste in general), dar comparativ cu alte modele de 60 cm, ofera totusi mai multa calitate.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

In primul rand, are o rezolutie full HD care nu este atat de des intalnita la aceasta diagonala. De regula, producatorii stii ca publicul cauta un televizor ieftin, asa ca il lasa doar cu rezolutie HD. LG au vrut probabil sa mearga un pas mai departe si l-au facut pe acest full HD. Asadar, cu un abonament la cablu decent, poti vedea majoritatea programelor la o calitate mai inalta a imaginii, iar culorile si contrastul prezinta si ele un nivel mai mult decat decent, care completeaza bine rezolutia.

LG 24MT49DF are mai multe moduri de functionare, care schimba un pic nivelul de calitate al imagnii. In primul rand, are film mode, dar exista si un game mode. Asta arata ca televizorul este pregatit pentru ambele stiluri de utilizare. Bineinteles, poti umbla si la setari, pentru a atinge cu adevarat nivelul dorit de claritate si precizie.

Sunetul este ok, nimic iesit din comun, dar acceptabil pentru un model mic, cu difuzoare mici. Apare insa aici si o mica problema. Asa cum spun de fiecare data, cumpararea unui soundbar sau a unui sistem audio aduce imbunatatiri majore. Dar LG 24MT49DF are o singura intrare HDMI. Daca il conectezi la PC, nu mai poti conecta si sistemul audio, asa ca el si-ar avea rostul doar in cazul in care foloseste aparatul ca televizor (si nici acolo prea mult, in conditiile in care nu ai sa iti montezi un sistem in bucatarie).

In final, e clar ca poti conecta si alte dispozitive la acest televizor. O solutie buna ar fi un Blue Ray player, intrucat iti permite sa vezi filme Full HD, dar si un stick e bun, mai ales cum la noi astfel de metode de a vedea filme sunt in floare.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

LG 24MT49DF este, in cele din urma, un televizor de la LG. Asta insemna ca este ceva mai bine facut decat unul de la o firma no name si ca poti avea ceva mai multa incredere in el. In acelasi timp, nivelul de calitate este unul bine adaptat pretului. Asta inseamna ca, ieftin fiind, televizorul nu ofera lucruri prea speciale, ci doar un nivel rezonabil de calitate. Acesta poate fi pus in valoare si cand folosesti aparatul ca tv, dar si cand il cumperi pentru functia de monitor, deci varietate in utilizare exista.

8 Total Score
LG 24MT49DF, un televizor/monitor de calitate decenta

LG 24MT49DF este un monitor decent si un televizor rezonabil

PROS
  • Raport calitate pret bun
  • Doua functii paralele, de televizor si monitor
  • Imagine full HD
CONS
  • Are o singura intrare HDMI
Add your review

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply