Sony 75XF9005

Te-ai gandit in ultima vreme sa iti cumperi un televizor imens, de calitate premium? Probabil ca nu, dar daca tu nu ai facut asta nu inseamna ca nu exista si oameni interesati, mai ales cei care cauta un televizor pentru afacerea lor. Iar cand acesta are o diagonala de aproape 190 cm, este clar ca modelul nu va fi folosit, de cele mai multe ori, acasa. Sony 75XF9005 este un televizor scos in 2018. De fapt, are mai putin de o luna de cand se afla pe piata si deja a impresionat destul de multi specialisti. In clasa lui este probabil cea mai buna solutie, dar asta nu inseamna ca vine cu un pret pe care multi si l-ar putea permite.(Doar acum la reducere)

Despre Sony 75XF9005

Din start trebuie spus ca televizorul arata bine, rama foarte subtire fiind aproape imperceptibila (mai este si din inox, deci este cu atat mia greu sa iti dai seama ca ea este acolo, mai ales pe un fundal alb). Sony 75XF9005 este un televizor foarte mare, de 189 cm, dar acest lucru nu i-a impiedicat pe producatori sa il faca sa si arate foarte bine (de fapt, nu exista nicio diferenta intre modul in care se prezinta acesta si cum o fac variantele mai mici, de 138 sau 163 cm). Dar care este acea problema persoana de care spuneam?

Sony 75XF9005
Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA, 189.3 cm, 75XF9005, 4K Ultra HD

Sincer, stativul mi se pare prost gandit, facand televizorul sa para ?cracanat?. Cu doar picioare orientate spre exterior, acest model are parte de unul dintre cele mai neinspirate suporturi pe care le-am gandit. Partea mai buna este ca la 189 cm, nu stiu cati vor folosi stativul, montatul in perete parand mai sigur. Dar pe de alta parte, prost cum arata el, stativul este si unul dintre cele mai stabile dintre cele intalnite pana acum. Deci un minus se poate transforma si intr-un plus, deci lucrurile nu stau chiar atat de rau, pana la urma.

Despre Sony 75XF9005

Sony 75XF9005 nu are ce imbunatati la capitolul imagine

Citeste si despre Televizoare Full HD

Televizorul este unul cu ecran LED becklight. Spre deosebire de modele edge light, unde lumina vine din partile laterale (dinspre rama), la acesta ea vine din spate. Asta inseamna ca iluminarea este mult mai uniforma si ca imaginile, chair si atunci cand sunt intens iluminate, isi pastreaza naturaletea si contrastul.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

In acelasi timp, Sony 75XF9005 nu este un televizor OLED, deci imaginea nu este chiar la celelalte nivele, cel putin nu din punctul de vedere al contrastului (iar carcasa este una putin mai groasa, cel putin fata de cele de la modelele OLED). Din fericire, tipul ecranului nu reprezinta o problema. HDR-ul este spectaculos si deoarece tehnologia nu este cea mai avansata, posibilitatile mai limitate aduc avantaje, pentru ca nu ofera utilizatorului sansa de a se avanta in setari care aduc instabilitate.

Daca in privinta imaginii 4K nu ai ce sa comentezi, la sunet se poate sa fii un pic mai carcotas. Nu este perfect, rama subtire neputand sa contina niste difuzoare suficient de mari pentru a putea faca fata intr-o camera imesa (ca sa nu mai spun de un spatiu deschis).

Citeste si despre Televizoare Samsung

Este nevoie, asadar, de un sistem audio pentru a aduce televizorul la standarde inalte. Dar Sony 75XF9005 nu este singurul care are nevoie de asa ceva, deci nu i se pot reprosa prea multe.

De asemenea, cei de la Sony folosesc si anul acesta un sistem de operare Android. Acesta este ok, iti ofera imaginii 4k HDR de pe toate aplicatiile video (Netflix, Youtube etc), dar nu este cel mai bun. Daca nu te astepti insa sa folosesti tv-ul drept computer, este totusi mai mult decat acceptabil. Sony 75XF9005 nu este unul dintre modelele care sa vina insotit de un Connect Box. Are toate porturile (trei USB, 4 HDMI si altele) in partea din spate a carcasei. Si da, poate sa fie folosit si pentru jocuri, care are un lag marisor pentru cei foarte pasionati.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Concluzii

Poate ca pentru unii, Sony 75XF9005 va parea un tv inaccesibil. Si pe de-o parte, asa si este. Nu are un pret foarte mic si nici diagonala nu este chiar pentru acasa. Dar aceasta este si ideea lui. Prin acest model, proprietarii de baruri si restaurante, dar si directorii de firme si institutii au sansa de a echipa locul de munca folosid un televizor extrem de modern, care arata foarte bine si care permite sa afiseze imaginii foarte bune pe un ecran imens. Deci in acest caz, merita cu adevarat investitia.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply