Smart este reprezinta viitorul televizoarelor, dar in acelasi timp, acest sistem reprezinta la fel de bine si prezentul. Nu este o tehnologie chiar atat de veche, existand de mai putin de 10 ani pe piata, dar a avut timp sa se maturizeze si astazi reprezinta una dintre garantiile ca televizorul pe care ti-l cumperi este si unul de calitate. Utila, exista si mai accesibila ca oricand, tehnologia smart chiar ne poate face viata mai usoara. Deci este usor sa spui ca merita sa cumperi un tv smart. Dar trebuie spus si de ce se intampla acest lucru si poate asa din ce in ce mai multi romani vor descoperi beneficiile conexiunii le Internet.
Cuprins:
Din ce ce in ce mai multe firme aleg varianta “inteligenta”
Atunci cand au aparut pe piata, televizoarele “inteligente” apartineau catorva branduri mari si erau foarte scumpe. Era si epoca in care modelele LED si LCD capatau avant, asa ca producatorii de top au incercat sa vina cu ceva nou (aparitia unor retele wi fi din ce in ce mai mari a reprezentat, de asemenea, un avantaj enorm). Asadar, primul smart tv Samsung a aparut in 2007, pe cand aceasta functie se numea Internet TV. Apoi, numerosi alti producatori au ales sa implementeze sistemul, inovand sistemul de operare si facandu-l cat mai similiar celui intalnit la telefoanele mobile.
Astazi insa, acesta a devenit mai comun ca niciodata. Horizon, Toshiba, Sharp sau chiar Star Light (o firma cu produse aduse din China) au televizoare smart, in timp ce LG, Sony, Panasonic sau Philips au ajuns deja la un cu totul alt nivel. Asa ca exista o multitudine de solutii pentru toti cei care isi doresc sa aleaga un televizor smart. Indiferent de pret, poti gasi ceea ce cauti si asta nu s-a mai intamplat niciodata pana acum.
Va recomandam:
Smart tv cu pret redus – acum se poate
Calitatea sistemul de operare si modul in care este acesta implementat depinde foarte mult de calitatea generala a televizorului. Modelele premium vor avea sisteme mai complexe, iar cele ieftine sisteme mai simple. Dar cel mai mult conteaza ca astazi poti cumpara televizoare de 1000 de lei (si cu putin noroc, chiar mai putin de atat) care includ functii smart, fie ele si unele mai putin complicate. In plus, functiile smart apar si la televizoare de 80 cm, in timp ce la cele de peste 100 cm ele cam sunt implementate de fiecare data.
Care este insa diferenta principala intre un smart tv ieftin si unul mai cu pretentii?
- Numarul de aplicatii. Toate televizoarele smart au aplicatii care iti permit sa vezi filme si clipurile onlie (adica Netflix sau Youtube). Insa complexitatea vine si din numarul aplicatorii cu care poti face orice altceva. Un sistem de pe un televizor ieftin se va rezuma doar la acestea, adaugand si un browser. Ele sunt prestabilite, nu pot fi dezinstalate si nici nu pot fi instalate altele. Sistemele mai complexe au si Facebook, Twiter, aplicatii pt stiri, meteu, poze, muzica si multe altele. Ele pot fi descarcate din magazinele online.
- Modeul de operare. Un meniu simplu este universal de dorit. Modul in care acesta arata nu tine neaparat de calitatea televizorului, ci de sistemul folosit. Insa controlul poate sa difere. Daca in cazul celor simplu, folosesti butoanele de pe telecomanda sau un mouse, in cazul celor premium exista comanda vocala si multe alte functii care usureaza utilizarea. Nu sunt esentiale din fericire, deci un sistem simplu si ieftin poate sa fie la fel de util.
- Un model mai bun poate avea atat conexiunea LAN cat si una wireless. Unul mai simplu se multumeste doar cu LAN. Este importanta si stabilitatea conexiunii, dar creste si ea odata cu pretul.
Alte lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere
Televizoarele Smart tv sunt folosite, de cei mai multi oameni, pentru a vedea filme online. In acest sens, ele pot sa tina loc de cablu, dar nu total. Daca vrei sa vezi emisiuni tv si sport, cel mai bine ar fi sa nu renunti la abonament. La fel, un televizorul nici nu va fi la fel de bine dezvoltat ca un computer. De asemenea, prin wi fi, ele se pot conecta la alte dispozitive mobile, schimbul de fisiere fiind mult mai facil.
Cel mai bun sistem de operare
Exista zeci de sisteme folosite pe piata. Multe firme ale sa utilizeze sisteme create de terti. Android tv, My Home Screen sau Roku TV sunt printre preferate. Samsung, cu Tizen si LG, cu Web OS ajuns la varianta 3.5 sunt singurii producatori care au creat propriul sistem de operare. Iar dintre acestea, Web OS 3.5 tinde sa fie cel mai competent.